PKK , 24 Mayıs günü, kendisine ait internet sitelerinde 19 Mayıs'ta Şırnak'ın Uludere ilçesi kırsalında çıkan çatışmada 3 örgüt mensubunun öldüğünü duyurdu. Örgütün açıkladığı isimlerden biri de Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi Çiftlik köyünden olan 'Welat' kod adlı Musa Bostan isimli teröristti. Teröristtin İsviçre'de yaşayan babası Ali ve annesi Meryem Bostan çifti 3'ü kız 6 çocuğundan biri olan oğullarının ölüm haberiyle şok geçirdi. Bostan ailesi ölüm haberi üzerine cenaze işlemleri için akrabalarıyla birlikte Türkiye'ye geldi. Biryandan cenaze hazırlıklarına başlayan Bostan ailesi, öldürülen teröristlerin cesetlerinin tutulduğu Malatya'daki Adlı Tıp kurumu'nun morguna gitti.

'YARALIYDI ÖLDÜRDÜK'

Ancak Bostan ailesi buruda ikinci bir şok geçirdi. Oğullarının cenazesi morgta yoktu. Bostan ailesi oğullarının cenazesinin akıbetini sordu. İstihbarat birimlerine ve aileye ulaşan bilgilere göre, Uludere'deki çatışmada ağır yaralanan Musa Bostan Kandil'deki kampta götürülmüştü. Burada ise "Senin iyileşmen imkânsız" denilerek öldürülmüş ve oraya gömülmüştü. Kendilerine ulaşan "Yaralıydı, öldürülüp gömüldü" haberi üzerine Bostan ailesi Kuzey Irak'a geçerek Kandil'e gitti. Oğullarının cenazesini isteyen aileye Kandil'deki örgüt yöneticileri bunun mümkün olmadığını belirterek, "Buraya gömdük. Veremeyiz. Prosedür böyle" yanıtını verdi. Örgüt yöneticileri ailenin Uludere'deki çatışmada ağır yaralanan çocuklarının o halde Kandil'e nasıl getirildiği yönünki sorularını da cevapsız bıraktı. Oğullarının cenazesini alamayan aile daha sonra tekrar Türkiye'ye döndü.

AMCA OĞLU ÖLÜM LİSTESİNDE

Diğer yandan istihbarat birimleri, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın, 1998'de sözde Toros ve Engizek Grup Komutanı yapan ancak başarı olmadığı gerekçesiyle telsizle Suriye'ye çağırdığı "Devrim" kod adlı Veysel Bostan'ın, Musa Bostan'ın amcasının oğlu olduğunu belirledi. Veysel Bostan hakkında PKK 'dön' çağrısını reddettiği gerekçesiyle ölüm emri vermişti.