Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "tahliye" haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamada, 3'üncü Yargı Paketindeki düzenlemelerle "432 terör suçlusunun tahliye edildiğine" ilişkin iddiaların doğru olmadığına dikkat çekildi.

Yazılı açıklamada, haberlere konu edilen 2010'da meydana gelen Halkalı saldırısıyla ilgili herhangi bir tutuklama gerçekleşmediği için 3'üncü Yargı Paketi nedeniyle serbest bırakılan bir ismin de olmadığının altı çizildi.

Kanunda yer alan düzenlemelerden, örgüt kuran, örgütü yöneten ve örgüte üye olanların yararlanmasının söz konusu olmadığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kanunda düşünce ve ifade özgürlüğünün genişletilmesi amacıyla basın ve yayın aracılığıyla veya sair düşünce açıklama yöntemleriyle işlenmiş olan suçlara ait cezaların infazının 3 yıl süreyle askıya alındığı vurgulandı.

5 Nisan'da yapılan düzenlemenin uygulama süresinin uzatıldığı hatırlatılarak, bundan terör örgütü mensuplarının yararlanmasının söz konusu olmadığı ifade edildi.