Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı.

Terörle mücadelede en etkin yöntemlerden biri sınır ötesi operasyonlar.
Ancak TSK'ya sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkerenin süresi 17 Ekim'de doluyor. Konu Bakanlar Kurulunda gündeme geldi.

Bülent Arınç konuyla ilgili, "Sınır ötesi harekat yetkisi için TBMM’den tekrar yetki istendi. Umarım 1 Ekim'de Meclis yasama görevine başladığında öncelikli olarak teskereyi görüşmüş olacak." dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı 5 saat sürdü.

Terörle mücadele de kurulun en önemli gündem maddesiydi.

Bülent Arınç'a toplantının ardından "terörle mücadelede yeni konsept " iddiaları soruldu.

Arınç, şunları söyledi: "Sanki bugüne kadar bu yöntemler hiç denenmemiş uygulanmamış gibi kabul ederseniz bu yanlış olur. Her olay terörle mücadele konusunda bize geçmişte çok tecrübe kazandırmıştır ve bu tecrübe ışığında biz dün de evvelsi gün de 3 sene evvel de bugün de terörle mücadeleyi çok daha akıllıca çok daha iyi sonuçlar alınacak duruma getirdik."

Balyoz Kararları

Bir diğer konu da Balyoz kararlarıydı.

Arınç'a mahkemenin kararının toplantıda gündeme gelip gelmediği soruldu.

Bülent Arınç, “Bu konu bireysel olarak sorulup bireysel cevaplanacak bir husustur. Bunun hükümetimizle bakanlar kurulumuzla hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

“Haluk Koç’un Açıklamaları Bir Manevra”

Ve son zamanların bir diğer tartışma konusu Oslo görüşmeleri...

Arınç, Haluk Koç' un açıklamalarını gündem değiştirmeye yönelik bir manevra olarak yorumladı ve istihbarat birimlerinin bu tarz görüşmeleri yapabileceğini söyledi.

Bülent Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:
“Mutabakat, imzalanmış belge bunların hiçbirisi yoktur. Bizim söylediğimiz şudur devletin istihbarat örgütleri o devletin bekası için her şeyi yaparlar. Kiminle görüşülecekse görüşürler, kime gidilecekse giderler."