Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, ''Temel hedefimiz, 2023'te ülkemizin imkanlarını kullanarak, üreteceğimiz uzay gemisiile uzaya gitmektir'' dedi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THK'nın, Türkiye'nin bir havacılık eğitimi ile hava araçlarının üretildiği ve bakımlarının yapıldığı bir merkez olması için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Türkiye'nin dünya çapında bir havacılık eğitim merkezi olması için özel havacılık üniversitesi olanTürk Hava Kurumu Üniversitesi'ni kurduklarını anlatan Yıldırım, ''Dünyadaki 37 üniversiteden birisi Türkiye'de kuruldu. Bu üniversite 2011-2012'de eğitime başladı'' dedi.

Üniversitenin önderliğinde THK'nın uçak fabrikasını kurma çalışması da başlattığını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

''Şu anda uçak fabrikasının faaliyete geçirilmesi için çalışmalar devam ediyor ve muhtemelen haziran ayında açılışı yapılacak. İnşallah 2013'te deneme uçuşlarına başlayarak 2014'te üretime başlayacağız. Bu fabrikada üretilecek uçaklarla Türk havacılığına çok önemli hizmetler sunacağız. Başlangıçta 2 ve 4 kişilik uçaklar. Takiben bunların denize ve göle inen amfibik olanlarını üreteceğiz. Devamında da 10 ve 20 yolcu taşıyacak büyüklükteki uçakları üreteceğiz.''

Bu gelişmelerin güzel bir şekilde devam edeceğini kaydeden Yıldırım, ''Temel hedefimiz 2023 yılında ülkemizin imkanlarını kullanarak üreteceğimiz uzay gemisi ile uzaya gitmektir. Bunu da yapacak imkan, kabiliyet ve kudrete sahibiz. Türk milletinin çalışarak yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Hele de arkasında ülkenin desteği varsa'' diye konuştu.