Habertürk'ten Gökhan Artan'ın haberine göre İstanbul'dan Tayland'ın başkenti Bangkok'a uçan uçaktaki Danimarkalı bir yolcu, el bagajındaki paraları çalmaya çalışan Çinli bir yolcuyu an be an görüntüledi. Hırsızlık iddialarını yalanlayan aynı uçakla geri dönmeyi planlayan Çinli yolcu görüntülerin çıkması üzerine gözaltına alındı.
KABİN FARESİNE SUÇÜSTÜ

Dokuz saat süren uzun yolculuk boyunca Danimarkalı bir yolcu, Ma Qiquan adlı Çinli yolcunun başüstü dolaplarındaki el bagajını kurcalandığını fark etti. Durumu kanıtlamak için içinde 5 bin 50 Euro'nun olduğu çantadan paraları alan Çinli yolcuyu cep telefonu ile çekmeye başladı. Çinli hırsız ise görüntü alındığının farkına varmadı.

GÖRÜNTÜLER SONRASI TUTUKLANDI




THY uçağının Bangkok Suvarnabhumi Havalimanı'na inmesinden sonra olay polise intikal ettirildi. Ma Qiquan adlı 45 yaşındaki yolcu, hırsızlık iddialarını yalanlarken çekilen görüntülerin bir yolcu tarafından polise verilmesi üzerine hırsız tutuklandı. Hırsızın üzerinde yapılan aramada ise Bangkok'a gelen THY uçağın geri dönüşüne de biletinin de olduğu ortaya da çıktı. Aynı uçakla dönmeyi planlayan hırsızın Çin'e sınır dışı edilip edilmeyeceğiyle ilgili hukuki süreç devam ediyor.