Aziziye ilçesi ile Beypınarı köyü arasında kalan Karasu Nehrinde toplu balık ölümleri başladı. Suyun üzerinden giden ve kıyıya vuran ölü balıklar çevre sakinlerini korkutmaya başladı. Nehrin yüzeyinin ölü balıklarla dolduğunu belirten vatandaşlar, suyun her metrekaresinde birkaç ölü balık bulunduğunu belirttiler. Ölen balıkların çevreye pis bir koku yaydığını vurgulayan vatandaşlar, "Dün ve bugün nehir ölen balıklarla dolu. Bu manzara bizi çok korkutuyor. Balıkların nerede ve nasıl öldüğü bilinmiyor. Korkudan büyük ve küçükbaş hayvanlarımıza getirip nehirde su veremiyoruz. Tek endişemiz suda bulaşıcı bir hastalığın olması" dedi.

Erzurum Sağlık ve Çevre Müdürlüğü ekipleri, balık ölümlerinin yaşandığı Karasu Nehri'nde incelemeler başlattı. Nehirden su numuneleri alan görevliler, "Balık ölümlerinin gerçek nedenini öğrendikten sonra gereken yapılacaktır" diye belirttiler.
Öte yandan ölü balıklar çocukların ilgisini çekerken polis ve jandarma ekipleri, nehir kenarında devriye atarak balıkların tutulmaması ve elle temas edilmemesi yönünde uyarıda bulunuyor.