Diyarbakır’da polis ekipleri tarafından 13 adrese düzenlenen operasyonlarda dedektörlerle toprak altında yapılan aramalarda 2 uzun namlulu silah ve 6 tabanca ele geçirilirken, 11 kişi gözaltına alındı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda dedektörlerle toprak altında yapılan aramalarda bulunan çuvallardan silah ve mühimmat çıktı. Dün Diyarbakır’da silah ve mühimmat kaçakçılarına yönelik 13 adrese operasyon düzenleyen KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, metal dedektörlerle şüpheli noktalarda arama yaptı. Yapılan aramalarda dedektörlerin sinyal vermesi üzerine kazma ve kürekle toprağı kazan ekipler, çuvallar içinde 2 adet uzun namlulu silah, 6 adet tabanca ve çok sayıda mühimmat ele geçirdi. Operasyonlarda 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada operasyonda adreslerde yapılan aramada, 2 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 6 tabanca, 8 şarjör, 36 fişek, 1 kama tabir edilen kesici alet, 2 silah aparatı ele geçirildiği belirtildi.
(İHA)