İlk olarak Suruç ilçesine gelen Çelik, esnafı dolaşarak vatandaşlarla bayramlaştı. Ardından Suruç Öğretmenevi önünde ilçe sakinlerine seslenen Bakan Çelik'e; Vali Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü, milletvekilleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ve partililer eşlik etti.

Urfa'nın iki büyük sorunu olduğunu söyleyen Çelik, "Biri elektrik sorunu, biri de köy yolları sorunu. Bu konuda acele etmemek gerekiyor. Yani yaptığımız işi doğru yapmamamız gerekiyor. Biraz da 4 yıllık zaman içerisinde yayarak yapmak gerekiyor. Bu çalışmaları şu anda sürdürüyoruz. Şu anda 140 köydeki elektrik projesi ile ilgili Şanlıurfa'da 9 trilyonluk çalışmayı başlattık. Antalya'nın gücü kadar bir elektriği Şanlıurfa'mıza trafo desteği ile verdik. Bunlar biraz altyapı çalışmalarını gerekli kılıyor. Öte taraftan ülkemizdeki işsizlik sorununa baktığımızda Avrupa'da işsizlik giderek artarken Türkiye'de hızla düşüyor. Dünyada yüzde 50 oranlarına yükselirken işsizlik Türkiye'de yüzde 8'lere düştü. Gençler arasında işsizlik de yine dünyaya oranla düşüyor. İspanya'da yüzde 50, İngiltere'de yüzde 30 iken bu oran Türkiye'de gençler arasındaki yüzde 15'lere düştü. Bu sorun hem dünyanın hem de bizim sorunumuz. Şanlıurfa'nın da Suruç'un da sorunu" ifadelerini kullandı.

Daha önceden Suruç'taki İŞKUR alımlarında meydana gelen usulsüzlük meselesine de değinen Bakan Çelik, "Torpili ortadan kaldıracağız. Bu hafta alımlar yeniden yapılacak" dedi.