Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi’nde düzenlenen törene Yüce’nin sanatçı dostları ile arkadaşları katıldı.
Tören, Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda yaklaşık 5 yıl çalıştığı ifade edilen 36 yaşındaki Yüce ve tiyatroya emek verip hayatını kaybeden tiyatrocular için saygı duruşunda bulunulması ile başladı.
Tören saygı duruşunun ardından konuşmalarla devam etti. Sanatçı arkadaşı M. Ceyhun Gen, “Mesut Yüce Trabzon’un bir çocuğu idi. Çok önemli bir aktördü. Yetenekli ve tok sesli bir aktördü. Herkes onu sesinden tanırdı. Dün onu son yolcuğunda uğurlayamadık. Burada kardeşimize gerekli uğurlamayı yapmak için toplandık. Ve son görevimizi ona karşı yapacağız” dedi.



Diğer bir sanatçı arkadaşı Uğur Keleş ise, “Mesut ile biz Ankara’dan okuldan tanışırız. Mesut hakikaten duran durmayı bilen, istediği zaman bitiren istediği zaman başlayan bir aktördü. Ben onun nasıl öldüğü ile ilgili sorulsun ya da sorgulansın istemiyorum. Sadece ve sadece aramızdan ayrıldı ve gitti. O kendisine dur demeyi bile bildi. Ve durdu…
Mesut’un mekanı cennet olsun onu canı gönülden alkışlıyoruz.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören Yüce’nin, Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçısı iken Zülfi Livaneli’nin söylediği Karlı Kayın Ormanında adlı Türküyü söylerken çekilmiş son görüntüsünün izlenmesi ile devam etti.
Görüntü izlenirken, törene katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı. Duygulu anların yaşandığı tören, sanatçı dostları tarafından Yüce adına açılan hatıra defterine duygu ve düşüncelerini yazması ile son buldu. Bu defterin Yüce’nin ailesine gönderileceği kaydedildi.

Dün Bursa’da toprağa verilen Yüce, Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi Doğanbey Mahallesi’nde yapımı devam eden TOKİ konutlarının birinin 14’üncü katından dün atlayarak intihar etmiş cesedi işçiler tarafından bulunmuştu.


KAYNAK: 61SAAT.COM