Rize'nin İyidere ilçesi ile Trabzon'un Of ilçesi sınırındaki İyidere Deresi üzerinden ilkel teleferikle geçerken suya düşerek kaybolan Ali Vapurcu'yu arama çalışmalarından bir haftadır sonuç alınamadı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaların ardından bugün iş makineleriyle suyun derin olduğu mevkilerde arama yapıldı ancak Vapurcu bulunamadı.

Kaza sırasında babasının yanında bulunan ancak teleferiği hareket ettiremeyince yaklaşık 4 saat mahsur kalan Ahmet Vapurcu (11), olayın yaşandığı akşam su seviyesinin çok yükseldiğini ve tam derenin ortasına geldiklerinde suların bulundukları seviyeye çıktığını belirtti.

Kendisinin teller arasında sıkıştığını ifade eden Vapurcu, babasının bir süre sularla mücadele ettiğini ancak fazla direnemeyerek akıntıya kapıldığını ve gözden kaybolduğunu söyledi.

Rize'nin İyidere ilçesi Kalecik mevkisinde briket atölyesi bulunan AliVapurcu (46), oğlu Ahmet Vapurcu (11) ile 19 Nisan'da akşam saatlerinde iş yerinden ayrılmış, İyidere ile Of sınırındaki İyidere Deresi üzerinde kurulu ilkel teleferikle Of'un Pınaraltı köyündeki evine geçmek istemişti. Yolun yarısına gelindiğinde teleferikten dereye düşen Ali Vapurcu, akıntıya kapılarak kaybolmuş, oğlu Ahmet Vapurcu ise ekiplerce kurtarılmıştı.