Trabzon'nun Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan Kardeşler apartmanı sakinleri binaya gelen kamulaştırılmamış yol nedeniyle doğal gaz hizmeti alamamaktan şikayetçi.

Trabzon'un Yeşiltepe Mahallesi Kevser Sokak'ta bulunan Kardeşler apartmanı sakinleri, mahallelerine gelen doğal gaz hizmetinden bina yolunun kamulaştırılmamış olması nedeniyle faydalanamıyor.

Konu ile ilgili olarak şikayetlerini dile getiren Kardeşler Apartmanı yöneticisi Kemal Şişmanoğlu "Elektrik ve su hattının aynı yol üzerinden geçmesine rağmen, doğalgaz hattını inşa eden firmaya 'Burası bizim tapulu malımız, burada izinsiz hat döşeyemezsiniz' denildi. Yüklenici firma da sorun çözülene dek binalara doğalgaz hizmeti veremeyeceklerini açıkladı. Bizler yıllardır bu hizmeti bekliyoruz. Ancak binamıza gelen yolun kamulaştırılmamış olması nedeniyle 70 aile bu hizmetten faydalanamıyor. Sorunun çözülmesi için Trabzon Belediyesi'nin ilgili birimlerine bir çok kez gittim. Ancak Belediye'den sorunun şimdilik çözümü olmadığı bilgisini aldım. Madem bu yol kamulaştırılmamış, Belediye nasıl buraya sokak ismi verebiliyor. Aynı siteye ait sokağın alt kısmında bulunan binaya doğalgaz geldi ama bizim binaya gelen yol kamulaştırılmamış olduğundan biz bu hizmeti alamıyoruz" dedi.

70 dairenin olduğu Kardeşler Apartmanı sakinleri, yolun kamulaştırma probleminin bir an önce çözüme kavuşturulup, kendilerine doğalgaz hizmetinin verilmesini talep ettiklerini ifade ettiler.