Gıda sektöründe, 90'lı yıllarda İstanbul'da temelleri atılan Hacı Erenler'in Trabzon üretim tesislerinde çikolatalı baklava üretimine başlandı. Trabzon genelindeki baklava çeşitlerini değiştirmek konusunda ilkleri başaran Hacı Erenler kestane baklavası ve sütlü kadayıf üretimlerine de başladı.
Yurt içine ve Yurt dışına çikolatalı baklava gönderdiklerini belirten Hacı Erenler Baklava ve Pasta İşletmecisi Mustafa Eren kendilerine rakip olarak kimseyi görmediklerini söyledi.
1990 yılından beri baklavacı olduklarını ifade eden Mustafa Eren, "Biz kendimize kimseyi rakip görmüyoruz. Biz buraya rekabet için gelmedik. İnsanlarımıza kaliteli baklavanın nasıl olduğunu, yedirmek için geldik. Biz hiçbir zaman rekabet etmek istemiyoruz. Bizim kalitemizle, hizmetimizle, sunumumuzla ön plana çıkmak istiyoruz. Bunların başında çikolatalı baklava, Trabzon’da ben hiç görmedim yapan arkadaşlarımız olabilir ama biz çikolatalı baklavayı çok önceden beri üretiyoruz. Yurtdışına ihraç ediyoruz. Avrupa’daki insanların tercihi çikolatalı baklava oluyor” dedi.
Avrupa’ya birçok baklava çeşidi gönderdiklerini kaydeden Mustafa Eren, “Trabzon’a baktığımız zaman bir turist potansiyeli gördüm ben. Biz bunları Avrupa’ya gönderiyoruz onlar yiyor. Buraya gelen turistlere de bir hizmet olarak bunu sunmayı düşündük bunun dışında halkımıza da tattırmayı düşündük. Kestaneli baklavayı da üretmeye başladık. Kestaneli baklavamızı herkes çok beğeniyor. Yeni ürün olarak sütlü kadayıf çıkarttık. Macaristan, Almanya, Fransa, Polonya, Kanada’ya kadar götürüyoruz. Bunun dışında uzak doğu’da Hong Kong’a götürüyoruz. Sadece çikolatalı baklava göndermiyoruz diğer baklava çeşitlerini de gönderiyoruz. Avrupa’nın kültüründe baklava yok ama alıştırıyoruz onları turistler geldiği ‘Turkish Baklava’ diyorlar” şeklinde konuştu.