61SAAT- Edinilen bilgiye göre PKK'lı teröristler, Saray ilçesine bağlı Keçikayası ile Çaybağı köyleri arasındaki bölgede demiryoluna yerleştirdikleri patlayıcıyı Van'dan Kapıköy Sınır Kapısı'na giden yük treninin geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamayla birlikte raydan çıkan 4 vagon hasar gördü. Saldırının ardından bölgeye sevk edilen güvenlik güçlerinin gelişi sırasında aynı PKK'lı teröristler tarafından yola yerleştirilen bir patlayıcı daha patlatıldı.

Saldırılar sırasında ilk bilgilere göre aralarında askerlerin de bulunduğu 4 kişi yaralandı. Bölgede güvenlik güçleri tarafından operasyon başlatıldı.

AĞIR YARALANAN BİR ASKER VAN'A GETİRİLDİ
Van'ın Saray ilçesinde, PKK'lı hainlerin yük trenine ve askeri araca yönelik saldırısında ağır yaralanan bir asker Van'a getirildi.

Edinilen bilgiye göre, PKK'lı teröristler tarafından demiryoluna yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesinin ardından bölgeye giden askerleri taşıyan aracın geçişi sırasında da yola yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi. Meydana gelen patlamada 3 asker yaralandı. Ağır yaralanan bir asker, askeri helikopterle Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yerleşkesi'nde bulunan futbol sahasına, buradan da ambulansla YYÜ Tıp Fakültesi Prof. Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

TRABZONLU ER ANKARA'YA SEVK EDİLDİ
Ancak yaralanan 3 askerden durumu ağır olan Trabzonlu Er İsmail Şahin, helikopterle hemen Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldıralarak tedavi altına alındı. Şahin'nin Trabzon'un Düzköy İlçesi Çayırbağı Beldesi'nde yaşayan ailesine ise Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu, askeri erkan ile birlikte Trazon İl Genel Meclisi üyesi Azmi Köroğlu haber verdi. Acı haberi alan Şahin'nin babası Mustafa Şahin ile annesi fenalaşarak bölgedeki hastanede tedavi altına alındı. Serumlarla kendine gelen aile bu gece saat 03:00'da uçakla Ankara'ya oğullarının yanına gidecek.

TRABZONLU ER ŞUANDA AMELİYATTA
Konuyla ilgili Köroğlu yaptığı açıklamada, “Aileye askeri erkan ile birlikte haber verdik. Ancak ailemizin durumu çok kötü. Annesi ve babası hastanede serumlarla kendilerine gelebildiler. Şuanda saat 03:00 uçağına bilet aldık. Muhtarımız ile birlikte Ankara’ya Gata’ya gidecekler. Çocuklarının durumuna bakacaklar. Ancak İsmail şuanda bildiğimiz kadarıyla ameliyeta alındı" dedi.

İKİNCİ  AMELİYATA ALINDI
Öte yandan edinilen son bilgilere göre, Trabzonlu Er İsmail Şahin bu sabah saat 10.00'da ikinci ameliyata alındı. Bu ameliyatın 6 saat süreceği bildirildi. İsmail Şahin'nin hayatı tehlikesi hala sürüyor.

Kaynak: 61saat.com