Trabzon’da on binlerce kişi meydana indi, şehidini bağrına basıp terörü lanetledi. Hakkari’de şehit düşen Mehmetçiğimiz Trabzonlu er Ali Yasin Erosmanoğlu’nun naaşı İskenderpaşa Camisi’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından kortej ve sloganlar eşliğinde Sülüklü Mezarlığı’ndaki şehitliğe getirildi. Şehidimiz yine sloganlar ve tekbirler eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİDİN TABUTUNU ÖPMEK İSTİYORLAR

Tören alanında vatandaşlar şehidin tabutunu öpmek için birbirleriyle yarışıyor. Cami avlusunda ASKF Yönetim Kurulu çelenginin üzerindeki "Apo'ya ev hapsi isteyeni evinde asın" pankartı dikkat çekti.

CENAZEDE BAYGINLIK GEÇİRENLER VAR

Yürüyüşün ardından cenaze İskenderpaşa Cami'ne getirildi. Burada ambulanstan askerlerin omuzlarında indirilen şehidin cenazesi İsknderpaşa Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından Sülüklü Mezarlığı'nda Şehitlik'e defnedilecek. Şuan caminin etrafında mahşeri kalabalık var. Caminin avlusu dolarken etrafında da çok sayıda insan var. Bazı vatandaşlar sıcak ve kalabalığın etkisiyle baygınlık geçirdi. Yaklaşık alanda 25 bin kişi var. Caminin etrafına toplanan vatandaşlar, "Mecliste PKK istemiyoruz" sloganları atıyor.



ŞEHİT ANNESİNE BAŞSAĞLIĞI

Şehidin annesi ve yakınları TSK'ya ait araçla İskenderpaşa Cami'ne getirildi. Burada vatandaşlar şehit ailesine başsalığı diledi. Şehidin annesi, "Oğlum senin için mi burada toplandılar? Kurban olurum sana." diyerek göz yaşları döktü. Yüzlerce vatandaş İskenderpaşa Cami'nde toplanmaya devam ediyor.


ŞEHİDİN CENAZESİ OMUZLARDA


Fatih Devlet Hastanesi'nden alınan şehidin cenazesi Kutuluş mahallesindeki baba evine getirildi. Burada binlerce vatandaşın karşıladığı şehit cenazesi ambulanstan alınarak vatandaşların omuzunda baba evine getirildi. Baba evinde yaklaşık yarım saat kaldıktan sonra ambulansa alınan şehit cenazes, İnönü Mahallesi istikametinden, binlerce vatandaşların sloganaları eşliğinde cenaze namazının kılınacağı İskender Paşa Cami'ne yürüyerek götürülüyor.

ŞEHİT ANNESİNİN ACI FERYADI GÖZ YAŞLARINA NEDEN OLDU


Şehit cenazsei Fatih Devlet Hastanes'inde bekletilirken yaklaşık 20 kişilik bi rgrup hastenin önnüe geldi. Burada trafiği kısa süreli keserek ellerinde Türk Bayrakları ile slogan atan vatandaşlar ardından İstiklal Marşı okudu. Polisin uyarısı ile hastane morgunun önüne gelen grup burada tekbir getirerek, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Hepimiz Ali Yasin'iz" şeklinde sloganlar attılar. Hastanenin önüne gelen şehit Er Ali Yasin Erosmanoğlu'nun annesi Nurten Erosmanoğlu ağıtlar yaktı. "Şimdi damatlıını kim giyecek oğlum", " Allah bunların kökünü kazısın" ve " Ey oğlum böyle mi gelecektin" şeklinde ağıtlar yakması morgun önündeki vatandaşlarıda göz yaşlarına boğdu.

SEYMENOĞLU’NUN GÖZYAŞLARI

Trabzon Havalimanındaki törene şehitlerin ailelerinin yanı sıra; Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekili ve eski Devlet Bakanı Faruk Özak, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, askeri erkan ile çok sayıda kamu kurumu müdürü ve vatandaşlar katıldı.

Trabzon Havalimanındaki törende şehit ailelerini Trabzon Milletvekilleri ve askeri erkan teselli etmeye çalışırken, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu’da gözyaşlarına hakim olamadı.

200 ARAÇLIK KONVOY İLE HASTANEYE GETİRİLDİ

Havalimanındaki törenin ardından Trabzonlu Şehit Erosmanoğlu’nun cenazesi yaklaşık 200 aracın eşlik ettiği konvoy ile Fatih Devlet Hastanesi’ne getirildi. Her aracın Türk Bayrakları ile süslendiği konvoyun geçişi sırasında yol kenarındaki vatandaşlar şehide selam dururken, bazıları da gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehidin cenazesi baba evinin bulunduğu Kurtuluş Mahallesi’nden ise ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları ile geçti.

Fatih Devlet Hastanesi Morguna kaldırılan Şehit Erosmanoğlu’nun cenazesini burada da Fatih Devlet Hastanesi çalışanları gözyaşları ile karşıladı.


CENAZE NAMAZI İSKENDERPAŞA’DA

Cenaze burada saat 15:00’a kadar bekletilip ardından Kurtuluş Mahallesi’nde ki baba evine getirilecek. Buradan da ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı için İskenderpaşa Camiine gerilecek Şehit Erosmanoğlu’nun cenazesi namazın ardından Sülüklü Mezarlığındaki Şehitlikte son yolculuğuna uğurlanacak.


TRABZONLU ŞEHİT'İN BABASINDAN YÜREK BURKAN AÇIKLAMALAR/ TIKLA İZLE

8 ŞEHİDİMİZ VAN'DA ASKERİ TÖRENLE MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİLER/ TIKLA İZLE

ŞEHDİMİZ ALİ YASİN'İN SON GÖNRÜNTÜLERİ/TIKLA İZLE

Acemi birliğini Tekirdağı'da yapan daha sonra Hakkari'ye gönderilen şehit Ali Yasin Erosmanoğlu, askerliğinin bitirmesine 5 ay kala Facebook hesabı üzerinden annesine çok anlamlı bir mesaj yolladı. Annesi için yolladığı mesaj ise yürekleri dağlıyor;

"Bekliyorum anne elim tetikte! bekliyorum anne! memleketi ve seni"

Edinilen son bilgilere göre yine Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde karakola yapılan saldırırda Trabzonlu er Ömer Arslan yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi.



Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu’na PKK terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıda şehit düşen 8 askerden Trabzonlu piyade onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun son olarak telefonla geçtiğimiz günlerde görüştüğü ağabeyi Cemil Erosmanoğlu’na “Belki bir daha gelemem. Bir daha görüşemeyiz. En son görüşmemiz olabilir, çatışmaya gidiyorum” dediği öğrenildi.



Oğullarının görev yaptığı karakola terör saldırısını duyan baba Ali Sait Erosmanoğlu, hemen Merkez Komutanlığı’na giderek oğlunun şehit olup olmadığını öğrenmeye çalıştığı sonra eve gelen komutanlardan haberi alınca yıkıldığı belirtilirken, anne Nurten Erosmanoğlu’nun ise baygınlık geçirdi.

Beş çocuğundan en küçüğünü kaybeden baba Ali Sait Erosmanoğlu, oğlunun şehit olmasını değerlendirerek “Haberlerde dinledik, karakola gittik olayı duyduktan sonra ölüp ölmediği için bilgi verdiler. Sonra komutan geldi yıkıldım. En son konuşmamızda baba ben hastaneye gideceğim demişti. Dün sabahtan beri de kendisinden haber alamıyorduk. Bütün şehitler bizim şehidimiz. Vatan sağ olsun. Bizim içimizde düşmanlar var. Başbakan ve milletvekillerimiz onları temizlesinler. Benim 1 oğlum gider arkadan bin tane daha gider gerekirse bende giderim” dedi.



Ağabeyi Cemil Erosmanoğlu ise kardeşi ile son olarak telefonda görüştüğünü kaydederek “ ‘Abi belki daha gelemem. Bir daha görüşemeyiz. Bu son görüşmemiz olabilir. Çatışmaya giriyorum’ diye konuşmuştu. Tecrübesiz askerleri sürüyorlar, dağlara öldürtüyorlar. Bu kadarda olmaz kaç kere dedik, dinsin bu acı artık” şeklinde konuştu.

Ali Yasin Erosmanoğlu’nun askere gitmeden önce amatör takımlardan Yenimahallespor'da futbol oynadığı, arkadaşlarıyla rap grubu kurduğu öğrenildi. Baba Ali Sait Erosmanoğlu’nun Trabzon'da amatör olarak futbol oynadıktan sonra bir dönem hakemlik yaptığı ve emekli olduktan sonra hurda toplayarak aile bütçesine katkıda bulunduğu belirtildi.



Öte yandan şehit Ali Yasin Erosmanoğlu'nun evi, 29 Eylül 1992 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen Trabzonlu asteğmen Coşkun Davulcu'nun ise evine yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunuyor.