Bölgede operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri saat 02.30 sıralarında bir grup teröristle karşılaştı. Yoğun sis ve yağmurun etkili olduğu bölgede sabaha kadar aralıklarla süren çatışmada, 1 astsubay ile 2 er şehit oldu. Bölgede operasyonlar sürdürülüyor.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Tunceli’de geçtiğimiz aydan bu yana geniş çaplı bir operasyon sürdürülüyor. Geçtiğimiz hafta da Kurudere Mevkii’nde düzenlenen operasyonda, örgütün bölgede ana karargah olarak kullandığı en büyük sığınağını ele geçirilmişti.

PKK’lı teröristlerin askerlerin gelmesinden 7-8 saat önce terk ettiklerinin belirlediği sığınağın Türkiye’de bugüne kadar ele geçen en büyük sığınak olduğu ve örgütün sözde Dersim sorumlusunun da bu sığınakta barındığı anlaşılmıştı.

PKK’lı teröristlerin sığınakta yaklaşık 5 ay boyunca kaldıkları ve hiçbir şekilde teknik cihaz kullanmadıkları, sadece 25 Nisan 2012 gecesi büyük sabit telsiz ile Kuzey Irak’taki örgüt karargahı ile irtibat kurarak görüşme yaptıkları ve telsiz görüşmesi yapan grubun yeri anında tespit edilince bölgeye operasyon düzenlendiği öğrenildi.

PÜLÜMÜR VADİSİ’NDE OPERASYON
Tunceli kent merkezine yakın olan Pülümür Vadisi’ne gelen 20 kişilik PKK’lı grubun burada gizlendiklerini tespit eden güvenlik güçleri, bu bölgede de hafta başından beri operasyon yürütüyor.