Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akaya ve Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Yurdakul Akkuş'un da katıldığı operasyonda PKK'lılar tarafından yol kenarına döşenen el yapımı bomba tespit edilerek imha edilmişti. Jandarma bomba imha ekibinin bombayı imha ettiği sırada PKK'lılar tarafından taciz ateşinde bulunulması üzerine bölgede havadan ve karadan operasyon başlatılmıştı.

PÜLÜMÜR VADİSİ'NDE GİRİŞ ÇIKIŞLAR TUTULDU

Tunceli-Erzincan güzergahı üzerinde bulunan alanın dağlık ve vadilerden oluşması nedeniyle başlatılan operasyon, bu alanda yoğunlaşmış durumda. Hava ve kara güçleri dondurucu soğuklara rağmen operasyonlara devam ediyor. Kar kalınlığının yükseklerde 2 metreyi geçtiği bölgede derin vadiler bulunuyor. Vadide bazı noktalar ise zırhlı araçlar tarafından tutulmuş durumda.

ASKERLER DAĞ TAŞ MAYIN ARIYOR

Tunceli-Pülümür kara yolunun 45'inci kilometresinde Bilgili Mahallesi mevkiinde yapılan teknik takip sonucu PKK'lılar tarafından yola döşenmiş el yapımı patlayıcı maddenin güvenlik güçleri tarafından tespit edilmesi ve imha edilmesinin ardından güvenlik güçleri yol kenarında ve dağlık alanda mayın ve bomba arama faaliyetlerini sıklaştırdı. Sabah saatlerinde Tunceli-Erzincan kara yolu üzerinde bulunan Kutudere ve Alacık yolunda detektörler ve bomba arama köpekleri ile mayın ve bomba araması gerçekleştirildi. Operasyonlara ilişkin şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.