Tunceli’nin merkeze bağlı Alacık köyünde Bilgili mezrasında henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlamada 1 PKK’lı ölürken, 3’ü de yaralandı. Tunceli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise, yaralamalı kaza ihbarı olarak bildirilen vakaya giden sağlık görevlilerinin bir süre alıkonulduğu bildirildi.
 Olayın duyulması üzerine bölgeye Tunceli Merkez ile Pülümür ilçesinde iki 112 Acil Servis ambulansı gitti. Ambulanstaki doktorların yaralılara olay yerinde müdahale ettiği belirtildi. Müdahalenin ardından yaralılar bölgede bulunan diğer PKK’lılar tarafından alınıp uzaklaştırıldı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA: SAĞLIK GÖREVLİLERİ ALIKONULDU

Tunceli’de sağlık görevlilerinin PKK’lılara müdahale etmesi üzerine valilik yazılı açıklama yaptı. Valilik açıklamasında yaralamalı trafik kazası olarak bildirilen vakaya giden sağlık ekiplerinin bir süre alıkonulduğunu daha sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Tunceli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, yaralamalı kaza ihbarı olarak bildirilen vakaya giden sağlık görevlilerinin alıkonulduğu bildirildi. Tunceli Valiliğinin yaptığı açıklama şöyle: ’Olay yerine giden 112 Acil Servis personeli 3 kişi, Tunceli-Pülümür karayolunun 35’nci kilometresinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca, muhtemelen ellerinde bulunan patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan 2 örgüt mensubunu tedavi etmek maksatlı alıkonulmuş, sağlık personeli, alıkonulduğu bölgede tekrar bırakılmıştır.’