Milli Savunma Bakanlığı'na devri yapılan eski radar üssünde kısa süre önce yapım çalışmalarına başlanan füze test atış alanı tamamlanırken, bölgede hareketli saatler yaşanıyor. Alanda konuşlandırılan füze rampasında son testler sürerken, bölgeye asker sevkiyatı yapıldı. Bu arada Sinop'ta balıkçılara 4 gün boyunca denize açılma yasağı getirildi.

Soğuk savaş yıllarında ABD tarafından Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ne (SSCB) karşı dinleme amaçlı kurulan ve 1992 yılında kaldırılan Sülükgölü mevkisindeki eski radar üssünde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın yüzde 35.5 ile en büyük hissedarı olduğu Roket Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ROKETSAN) tarafından kullanılmak üzere füze test ve deneme alanı yapım çalışmaları sona erdi.

Eski radar üssünün bulunduğu hazineye ait olan yaklaşık 104 dönümlük arazinin, söz konusu tesisin yapımı için daha önce Maliye Bakanlığı'ndan Milli Savunma Bakanlığı'na devri yapılmıştı. Devrin ardından tesisin alt yapı çalışmaları da hızlı bir şekilde tamamlanarak, bölgede Türk mühendisleri tarafından geliştirilen füzelerin fırlatma işlemi için rampa konuşlandırıldı. Bölgeye otobüslerle asker sevkiyatı yapılarak fırlatma için geri sayım başlatıldı. Son hazırlıkların devam ettiği bölgede hareketli anların yaşandığı görülüyor. Atış günü ve saati gizli tutulurken, yetkililer konuyla ilgili açıklama yapmıyor.