Türk gazeteci Ünal'ın roketatar ile çekişmiş bir fotoğrafı ile başlayan görüntülerin altında "Cüneyt Ünal'ın Suriye'ye girişi yasal değil" yazıyor.

Cüneyt Ünal ile yapılan röportajı yayınlayan El İhbariye televizyonu Türk gazetecinin Türkçe yaptığı konuşmasının altında Arapça alt yazı geçiyor.

Suriye'ye nasıl ve hangi yolla geldiğini anlatan Ünal, tüm gazeteciler gibi kendilerinin de Azez üzerinden silahlı gruplarla Suriye'ye girdiklerini söylüyor. Ünal yapılan röportajda "Meydan caddesinde Suriyeli askerlerle silahlı çatışma yaşandı. Ve beni tutup buraya getirdiler silahlı grubun yanından" diyor.

Ne zaman çekildiği belirtilmeyen görüntülerde Ünal'ın, yorgun olduğu, konuşmakta güçlük çektiği ve gözlerinin altındaki morluklar dikkat çekiyor.

DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu şunları söyledi;

Daha önce iki gazeteci kardeşimiz de kaçırıldığında benzer şeyler ortaya atıldı. Şimdi de bir kameraman arkadaşımız Suriye’ye gitmiş. Daha önce de hep gazetecilik yapmış bir kameraman bir anda silahlı militana dönüşebilir mi? Yaklaşımın hatası burada. Rejim kameramanı muhalifi terörist ilan eder. Bu iddiaları ciddiye almıyoruz, ama sağlığından birinci derecede Suriye sorumludur. Türk ve uluslararası medya kuruluşlarına ve köşe yazarlarına sesleniyorum. Gazeteciliğe saygınız varsa hep beraber Cüneyt kardeşimizin kurtulması için çalışalım.

Kameraman kardeşimizle iletişim koptuğu andan itibaren yakından ilgilendik. Bir kere önce üzücü bir haber gelmişti, elhamdülillah sağ sıhhati iyi. Ancak görüntülere bakınca fark edeceğiniz gibi dikte edilmiş bir açıklama yapılıyor gibi görünüyor ve bu daha önce de ortaya konmuş bir senaryo