Türkiye'ye dönüş öncesi Mekke ve Medine sokaklarına akın eden hacılar başta zemzem ve hurma olmak üzere hediyelik eşya almak üzere alışveriş merkezlerinin yolunu tuttu.

Mekke ve Medine'de Türk hacıların kaldığı otellerin önlerini mesken tutan kimi dolandırıcıların tanınmış kargo şirketlerinin adını kullanarak hacıları dolandırdığı ortaya çıktı.

Acı Gerçekle Türkiye'ye Dönünce Yüzleştiler

İddialara göre, Mekke ve Medine'de Türk hacıların kaldığı otellerin önüne masa ve sandalye koyarak ''mobil ofis'' açan dolandırıcılar, Türkiye'deki tanınmış kargo firmalarının reklam afişlerini de yanlarına aldı.

Böylece hacıların güvenini kazanan dolandırıcılar, parasını peşin olarak aldıkları eşyalar karşılığı bir makbuz verirken, bir süre sonra araçlarına yükledikleri tonlarca hurma ve zemzemle ortadan kayboldu.

Zemzem Bidonlarına ''Kuyu Suyu'' Dolduruluyor

İddialara göre, Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra boş zemzem bidonlarına ''kuyu suyu'' dolduran kargo çalışanları, teslimatı gerçekleştirdikten sonra gerçek ortaya çıkmadan ortadan kayboluyor.

Kutsal topraklarda önceki yıllarda yaşanan dolandırıcılık olayları sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı da kargo işine el attı.