The Telegraph Weekly Worl’de kayınvalidesiyle ilişkisini anlatan İngiliz gelin Mary Yücel, Türk kayınvalideleri iki grupta tanımlayarak birinci grupta tüm gücü kendilerinde toplayan, evlerini ve çocuklarını yöneten, keskin dilli ve kartal bakışlı ikinci grupta ise, harika kadın ve köle arasında gidip gelen, evleri sürekli temiz mutfakta daima lezzetli yemekler olan tüm görevlerini mutlu bir şekilde yerine getiren kayınvalideler olduğu görüşünü dile getirdi.

Yücel, kendi kayınvalidesini ikinci gruba dahil ederek, Türkiye’ye ilk ziyaretinde hamile olduğunu, bebeğin de evliliği kaçınılmaz kıldığı için ailenin yeni bir üyesi olarak kabul edildiğini ifade etti.

Kayınvalidesinin kendisine şüpheci yaklaştığını ancak misafirperver ve kibar olduğunu söyleyen Mary Yücel, iki ay boyunca yemek, temizlik, çamaşır ve bulaşık gibi hiçbir iş yapmadığını ve kayınvalidesinin hamileliği boyunca ve sonrasında kendisi için endişelendiğini anlattı.

İngiliz gelin, “Bu günlerin üzerinden sekiz yıl geçti. Kayınvalidemin en büyük hayranıyım. Her şeyi nasıl böyle göz kamaştırıcı bir şekilde yapıyor anlamıyorum. Bir soğan, bir kaşık domates salçası ve yarım paket mercimekten bir yemek nasıl yaratıyor hiçbir fikrim yok. Bir süper kadın olmaktan aldığı şaşırtıcı tatmin benim anlayabileceğim bir şey değil” dedi.