Bingöl'deki hain saldırıda şehit olan askerlerden Mehmet Dildari Niğde'de, Savaş Topal ve Hasan Hüseyin Aydoğdu memleketleri Samsun'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Çavuş Üniversiteye Kayıt İçin İzin Almıştı

Bingöl şehitlerinden Jandarma Çavuş Mehmet Dildari, 7 aylık asker ve nişanlıydı. Kazandığı üniversiteye kayıt yaptırmak için aldığı 10 günlük iznin ardından Hakkari'deki birliğine dönüyordu. Ama olmadı. Hainlerin saldırısında şehit düştü.

Şehidin cenazesi, Bor Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kemerhisar Beldesi'ne getirildi. Türk bayraklarıyla donatılan ambulansın tören alanına gelişi sırasında, vatandaşlar slogan atarak terör örgütüne lanet okudu.

Mehmet Dildari'nin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Kemerhisar şehitliğinde toprağa verildi.

Alaçamlı Şehitlerin Kaderi Aynı Otobüste Keşişti

Bingöl'deki hain saldırıda şehit olan 10 askerden ikisi Samsun' un Alaçam ilçesindendi. Evin tek erkek çocuğu Savaş Topal ile yaşını büyüterek askere giden Hasan Hüseyin Aydoğdu Alaçam kaderi Bingöl'de, hainlerin saldırısına uğrayan otobüste kesişti.

Samsun evlatlarını gözyaşlarıyla karşıladı.

Jandarma er Savaş Topal'ın annesi, evladının tabutunu bir an olsun yalnız bırakmadı.

Şehit er, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç' ın da katıldığı törenle, baba ocağı Yenice köyünde dualarla sonsuzluğa uğurlandı.

Jandarma er Hasan Hüseyin Aydoğdu 7 aylık askerdi. Şehidin cenazesi önce Pelitbükü Sekecek köyündeki evine helallik alınması için getirildi. Ardından yine aynı köydeki aile kabristanlığında dualarla toprağa verildi.

Cenaze Töreninde Belediye Başkanına Saldırı

Bu arada, cenaze töreninde, bir grup Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a saldırdı.

6 Askerin Kimlik Tespitleri Yapıldı

Öte yandan, Ankara Adli Tıp Kurumunda, kimlikleri tesbit edilen 6 askerin naaşı, memleketlerine gönderildi.