Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Bekir Çavuş'un cenazesi memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Şehidin naaşı, silah arkadaşlarının omzundan Hükümet Caddesi üzerindeki Kadirli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı önünde düzenlenen tören alanına getirildi. Bu sırada şehidin babası Ali Çavuş, tabut üzerindeki oğlunun fotoğrafını alıp basın mensuplarına gösterdi. Bu arada, şehit yakınları da gelerek tabutun üzerindeki fotoğrafı öptüler.Şehit annesi Hürü Çavuş ile şehidin eşi Eşeme önündeki oğlu Ataberk'in omuzlarına elini koyarak metanetlerin korumaya çalıştı.

Daha sonra şehidin özgeçmişi okundu, ardından cenaze namazı kılındı.

ANTALYA

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut'un cenazesi, Antalya'da toprağa verildi.

Şehidin annesi Leyla Korkut, babası Veli Korkut, kardeşleri Oğuzhan ve Mustafa Korkut ile nişanlısı Zeynep Çatallar, tabuta sarılarak ağladı. Birbirlerini ''ağlamayın, sevindirmeyin'' şeklinde teskin eden şehidin yakınları, şehidin tabutunun üstüne ellerini üst üste koyarak dua etti.

Cenaze törenine katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şehidin ailesine başsağlığı diledi.

KONYA

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün'ün cenazesi memleketi Konya'da göz yaşlarıyla uğurlandı.

Şehit Nihat Gün'ün cenazesi törenin yapılacağı öğlen vakti Mürşit Pınar Camisi'ne getirildi. Gün'ün  Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna yakınları sarılarak gözyaşı döktü.

Cenazeye katılan çok sayıda vatandaş tarafından terör örgütü aleyhine "Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganları" atıldı, tekbir getirildi.

Şehidin ağlayan eşini anne Sıdıka Gün teselli etmeye çalıştı. Şehit Gün'ün cenazesi öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından bir süre top arabasında taşındı.

Daha sonra Konya İl Emniyet Müdürlüğü önünde şehidin cenazesi Türk bayrağına sarılı tabutu, top arabasıyla taşındıktan sonra vatandaşlar tarafından omuzlara alınarak  tekbirler eşliğinde Konya Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Ak Parti Konya milletvekilleri Hüseyin Üzülmez, Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, Mustafa Akış, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askeri yetkililer, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.