Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Keseb kasabası mevkisindeki 4 ayrı noktada çıkan ve Türkiye sınırına da sıçrayan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyor.

Antakya Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı köylerin karşısında bulunan Keseb kasabası yakınlarındaki ormanlık alanda 4 ayrı noktada henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangının, bölgede etkili olan rüzgarın da etkisiyle büyüdüğünü söyledi.

Bölgede 20 arazöz, 100'den fazla orman işçisi ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra 1 yangın söndürme helikopteriyle yangına müdahale ettiklerini anlatan Harbi, şöyle devam etti:

“Yangın Suriye tarafından bizim sınırımıza geçti. Son derece tehlikeli bir durum söz konusu. Hava rüzgarlı ekiplerimiz yangına güçlükle müdahale edebiliyor. Suriye makamları hava araçlarının çalışmasında sıkıntı çıkarıyor. Sınırdan sadece 2 kilometre girmemize isin verdiler. Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nden de bir helikopter istedik. O da yolda. Yangın kontrol altına alınmazsa Yayladağı ilçe merkezi ile sınır kapısına da sıçrayabilir.”

SURİYE ordusu ile muhalif güçler arasında Türkiye sınırına 10 kilometre uzaklıktaki Halep kentine bağlı Azez İlçesi’nde çatışmalar yaşanıyor. Yoğun çatışma seslerinin duyulduğu Suriye’nin Türkiye sınırına 5 kilometre uzaklıktaki bölgesinde uçan askeri helikopterden, bölgedeki muhalif güçlere bomba yağdırıldı. Kilis’ten duyulan bombalamanın ardından yükselen kara dumanlar, adeta gökyüzünü sardı. Yaklaşık 1.5 saat süren çatışma sesleri dinerken, askeri helikopter de gözlerden kayboldu. Bombalamanın, Türkiye tarafına 5 kilometre uzaklıkta bulunan bir petrol istasyonuna yakıt götüren tankerin, Esad karşıtları tarafından bombayla havaya uçurulmasından sonra başladığı bildirildi.