'Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi'nin ilk adımı olan Bursa-Yenişehir hattında çalışmalar tüm hızıyla sürerken, kent merkezindeki ana istasyonunun temeli, 16 Aralık'ta atılacak.

Bursa ve Bandırma Limanı'nı demir yolu ağına bağlamayı amaçlayan ''Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi''nin ilk adımı olan Bursa-Yenişehir hattında çalışmalar tüm hızıyla sürerken, kent merkezindeki ana istasyonunun temeli, 16 Aralık'ta atılacak.

Bursa ile Ankara arasındaki yolculuk süresini 2 saat 15 dakikaya düşürecek proje, 2015 yılının sonuna doğru tamamlanarak, kentin 58 yıllık tren özlemi sona erecek.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, yaptığı açıklamada, Bursa ile Mudanya arasında 58 yıl önce tren seferlerinin yapıldığını ancak bu hattın daha sonra iptal edildiğini hatırlattı.

Harput, Yüksek Hızlı Tren'in Bursa'nın hayali olduğunu dile getirerek, ''Ankara'yı Eskişehir'e bağlayan hat bitti ve mükemmel bir şekilde çalışıyor. Şimdi Eskişehir üzerinden, Bursa-Bandırma-İzmir istikametindeki çalışmalar hızla devam ediyor. Şu anda biz bu sürecin içerisindeyiz. Bursa olarak özellikle bizim şu an ihalesi yapılmış ve inşası devam etmekte olan hat, Bandırma-Yenişehir hattı ve daha sonra da Yenişehir-Eskişehir bağlantı hattı olacak ki o da Yenişehir-Bilecik ya da Ayazma veya Vezirhan istikametinde bitecek olan ikinci güzergah'' diye konuştu.

Çalışmaların sürdüğü güzergaha da değinen Harput, şunları kaydetti:
''75 kilometre şu an devam etmekte olan güzergahın uzunluğu ve ihale bedeli, 393 milyon TL. Bu birinci bölüm ihale, yine aynı güzergahta ikinci bölüm ihalesi yapılacak. Onun da yine ihale tutarı 390 küsur milyon, yani bu alanın tamamı bittiğinde maliyeti yaklaşık 800 milyon TL olacak. Önemli bir rakam, bununla hemen paralel olarak bu günlerde Bilecik ile Yenişehir arasındaki bağlantının da ihale çalışmaları tamamlanmak üzere. Bu da tamamlandığında Bandırma'dan, Bursa üzerinden Bilecik'e kadar bağlantı, 2015 yılının sonuna doğru bitirilmiş olacak ve böylece Ankara'dan yola çıkanlar,Bursa'ya 2 saat 15 dakika içinde ulaşmış olacak. Bu rakam çok önemli, 2 saat 15 dakikalık rakam, Bursa'nın Ankara'ya ulaşımı için adeta bir devrimdir. Şu an için kara yolundan yapılan otobüs seferleriyle 5,5 saat, Eskişehir aktarmasıyla ise ancak 4-4,5 saat arasında devam ediyor. Şimdi bunun 2,5 saate inmesi Bursalıların bir hayalidir.'