ANTALYA’nın nüfus yoğunluğu en fazla olan merkez ilçesi Muratpaşa, son yıllarda şans oyunlarındaki büyük ikramiyelerle adından söz ettiriyor. Son 3 yılda 25 milyon TL’nin üzerinde ikramiyenin dağıtıldığı ilçede aynı zamanda satış bayisi sayısında da artış yaşanıyor.

Antalya Büyükşehir sınırlarındaki 367 bin nüfuslu merkez ilçesi Muratpaşa, son yıllarda, şans oyunlarındaki şansıyla ön plana çıktı. 2010 yılında Sayısal Loto’dan 402 bin liralık ikramiyenin isabet ettiği Muratpaşa’ya 2011 yılında ise iki ayrı Süper Loto çekilişinden 11 milyon 295 bin TL ve 10 milyon 900 bin lira isabet etti. Aynı yıl iki ayrı On Numara çekilişinden de 38 bin 381 lira ve 61 bin 486 lira Muratpaşa’dan oynanan kuponlara çıktı. Bu yılın ilk 5 ayında ise 1 milyon 613 bin liralık Süper Loto çekilişi, 1 milyon 612 bin liralık Sayısal Loto, 200 bin 901 liralık Şans Topu, 69 bin lira ve 56 bin 744 liralık On Numara çekilişlerinin isabet ettiği Muratpaşa’ya son olarak dün yapılan On Numara çekilişinde iki adet 74 bin 500’er liralık ikramiye isabet etti. İlçede son 43 yıldaki toplam ikramiye tutarı 25 milyon TL ’yi aştı.

Sayısal Loto Daire Başkanı Murtaza Çakır, "Muratpaşa Antalya’nın en büyük ilçesi. Bizdeki istatistiklere göre Muratpaşa, Türkiye genelinde en şanslı ilçeler arasında ilk 20 arasında yer alıyor. Muratpaşa’ya çıkan ikramiyeler ilçe genelinde bir hareketliliğe yol açıyor. Şans oyunlarına olan ilginin arttığını gözlemleyebiliyoruz" dedi.

BAYİ SAYISINDA ARTIŞ

Antalya Milli Piyango Bayileri Odası Başkanı Yalçın Sayar ise, "Antalya özellikle Milli Piyango konusunda şanslı dün mesela iki adet 75’er bin liralık On Numara ikramiyesi verdik. Antalya’ya ne kadar ikramiye çıkarsa satış o kadar etkileniyor. Büyükşehir sınırlarında 130 satış terminali var. Adım attığınız yerde bayi var. Artık İstanbul’a kadar gitmeye gerek yok. 81 vilayetin içinde olasılıklara bakıldığında büyük ikramiyelerin buraya çıkma ihtimali görülüyor" dedi 57 yaşındaki Erhan Özbay, Muratpaşa’nın şans oyunlarındaki özelliğini çok sonra fark ettiğini, bir kaç küçük ikramiye dışında şansın kendisine gülmediğini söyledi.

Figen Demirel ve Özlem Oğuz adlı iki arkadaş ise zaman zaman şans oyunlarını oynadıklarını, ancak Muratpaşa’nın piyango bereketinden haberlerinin olmadığını belirtti.

ARTIK NİMET ABLA YOK

İşlettiği büfede aynı zamanda Milli Piyango Bayisi olarak çalışan Sercan Çobanoğlu ise, "Bu sıralar Muratpaşa’da bir talih kuşu dolaşıyor. Geçen hafta bu bayiden çıktı. Dün merkezdeki iki bayinin verdiği kuponlara 75’er bin liralık iki ikramiye çıktı. Eskiden buradan Nimet Abla’ya bilet siparişi verilirdi. Şimdi ise yakın ilçe ve illerden Muratpaşa’ya bilet siparişleri veriliyor" dedi.