Avustralya'da Türkler tarafından organize edilen en eski etkinliklerden olan bayram şenliği, Avustralyalı Türklerin ve bölgede yaşayan Müslüman toplulukların buluşmasına ev sahipliği yaptı.

Şenlikte, yiyecek çadırlarından hediyelik eşyalara, oyuncak stantlarından kıyafetlere, hem çocuklar için hem de büyükler için kurulan eğlence araçlarına kadar birçok aktivite gerçekleşti.

Cumartesi ve dün gece geç saatlere kadar devam eden festivale Avustralya Türk Mehter Takımı da her yıl olduğu üzere katkıda bulundu.

Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosu Seyit Apak, "Bayram şenlikleri toplumumuzun Avustralya'daki yaşantısına sosyal ve kültürel açıdan zenginlik katıyor" dedi.

Festivale çocukları ile birlikte gelen Avustralyalı Türklerden Fatih Sarı, katılımın eskiye göre daha yüksek olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacılara yardım amacıyla yiyecek standı açan Kamil Yücel, "İnsanlar bizden alış veriş yaparken ücretini de fazlası ile ödüyorlar çünkü paranın iyi yere gittiğini biliyorlar" şeklinde konuşurken, vatandaşlardan Mahmut Söylevi, "Şenlik çocuklar içinde güzel, biz de göremediğimiz insanları görebiliyoruz" dedi.

19 yıldır düzenlenen Ramazan ve Kurban Bayramı şenliklerinin organizasyonunu üslenen Avustralya Milli Görüş Teşkilatları Genel Başkanı Celal Varsan da, halkın bayramlaşmasına da imkan sunan şenliklerin herkese hoşça vakit yaşatmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Şenlik, havai fişek gösterisinin ardından sona erdi.