Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamayla ilgili olarak Eskişehir'deki askerî mahkemeye sevk edilen Binbaşı Ali D. 'taksirle ölüme neden olmak' suçlamasıyla tutuklandı. Aynı suçlamayla mahkemeye sevk edilen 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı 4. Mühimmat Bölge Komutanı Kıdemli Albay Veysel Ö. ile Üsteğmen Tarık A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
5 DEPOYA YERLEŞTİRİLMESİ GEREKN MÜHİMMAT 2 DEPOYA SIĞDIRILDI
Askerlerin verdiği ifadeye göre, 5 depoya yerleştirilmesi gereken 248 ton el bombası ile 360 ton 175 obüs mermisi 2 depoya sığdırılmaya çalışıldı. Kıdemli Albay Veysel Ö.'nün, olay esnasında bölgede olduğunu ve kılpayı kurtulduğunu anlattığı kaydedildi. Afyonkarahisar askeri savcılığının yaptığı soruşturma sonunda, 500'üncü İstikam Ana Depo Komutanlığı 4'üncü Mühimmat Bölge Komutanı Kıdemli Albay Veysel Ö., Bölük Komutanı Binbaşı Ali D. ile Üsteğmen Tarık A., tutuklanmaları istemiyle bölgeye en yakın olan Eskişehir'deki 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ne sevk edildi.
SABOTAJ YOK
Öte yandan Eskişehir Birinci Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Savcılığı, Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposundaki patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını, gelinen aşama itibarıyla olayın terör ve sabotaja bağlı gerçekleştiğine ilişkin herhangi bir delil ve emare elde edilemediğini bildirdi.