Asıl işi imamlık olan Adnan Yıldırım, 2001 yılında bir iş gezisi için İran’a gitti. Gezdiği bir sanat galerisinden çok etkilenen Yıldırım, Türkiye’ye döner dönmez ilk iş olarak Van’ın ilk ve tek sanat galerisini açtı. Hat çalışmaları da bulunan Adnan Yıldırım, 10 yıllık süre içerisinde Van ve Ankara Resim Heykel Müzesi’nde 11 tane uluslararası resim sergisi açtı.

Tüm Türkiye’yi yasa boğan Van depremi, 12. uluslararası resim sergisini açmaya hazırlanan Adnan Yıldırım’ın hayatını da etkiledi. Yıldırım’a ait Van’ın ilk ve tek sanat galerisi soyuldu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sanat hırsızlığı olarak nitelendirilen olayda, Yıldırım’ın koleksiyonunda bulunan ünlü sanatçılara ait 150 tablo çalındı.

Hırsızlıkla ilgili polise müracaatta bulunan Adnan Yıldırım, bir taraftan da kendi imkanlarıyla hırsızı bulmaya çalıştı.

‘TABLOLARI ISINMAK İÇİN ÇADIRDA YAKTIM’

Bulduğu eserleri parasını vererek geri alan Yıldırım, tabloları lokanta sahibine satan hırsızlık şüphelisini de polise yakalattı.

Mahkemeye sevk edilen hırsızlık zanlısının eşinin ifadeleri ise herkesi bir kez daha şaşkına çevirdi. Zanlının eşi, diğer tabloların yerini soran hâkime, ısınmak için çadırdaki sobada yaktıklarını söyledi.