Suriyeli 28 yaşındaki Meryem Diyap, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne geçmek için geldiği sınırda sancıları tutunca, üçüz erkek bebek dünyaya getirdi. Bebeklere, Recep, Tayyip ve Erdoğan isimleri verildi.

İdlip kentinde yaşayan Meryem Diyap ve eşi 33 yaşındaki Mahmut Yasin Diyap, ülkelerindeki iç savaştan kaçmak için Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Bükülmez Köyü'nün tam karşısına düşen Atma Kasabası'na geldi. Buradan Türkiye'ye geçmek için bekleyen hamile Meryem Diyap'ın doğum sancıları tuttu. Atma Kasabası'ndaki sağlık merkezine götürülen genç kadın, üçüz erkek bebek dünyaya getirdi. Doğum sonrası Türk yetkilileri bilgi verilmesi üzerine Bükülmez Köyü sınırına getirilen anne ve bebekleri, ambulansa alınarak sağlık kontrolünden geçirildi. Recep, Tayyip ve Erdoğan isimleri verilen bebekler ile annesi, ihtiyaçları giderildikten sonra Suriyelilerin barındığı çadır kentte gönderildi.

TEŞEKKÜR İÇİN BAŞBAKAN'IN İSMİNİ VERDİK

Üçüzlerin ilk çocukları olduğunu belirten Mahmut Yasin Diyap, "İdlip kentinde oturuyoruz, aylardır çatışma yaşanıyor eşimin doğum zamanı gelince Türkiye'ye gitmeye karar verdik. Ancak sınırda sancıları tuttu ve Atma kasabasındaki sağlık merkezinde doğum yaptı. Ailemizden, evimizden ve topraklarımızdan uzak olduğumuz için üçüzlerimize çok fazla sevinemedik. Bir an önce evimize topraklarımıza dönmek istiyoruz" dedi. Anne Meryem Diyap, Türkiye'nin Suriyelilere verdiği desteğe teşekkür etmek için çocuklarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isimlerini uygun gördüklerini söyledi.



11 YARALI GELDİ, 2'Sİ ÖLDÜ

Öte yandan Suriye'deki çatışmalarda yaralanan 11 kişi, Reyhanlı İlçesi'ne getirildi. İdlip kentine bağlı Binniş ve Teftenaz köylerindeki çatışmalarda yaralandığı bildirilen 11 kişi Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Durumu ağır olan yaralılardan 2'si kurtarılamadı.