Ülker Golf’ün yeni yatırımlarını, keçi sütünden üretilen dondurmaya yönelik girişimlerini ve stratejilerini paylaşmak üzere, Swiss Otel’de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Ülker Golf Genel Müdürü Ender Buruk ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

2003 yılında ilk piyasaya girdiklerinde 10 milyon litre olan kapasitenin 2012 yılının sonunda 120 milyon litreye çıktığını ifade eden Ender Buruk , “Bunu önümüzdeki 3 sene içerisinde yüzde 50 artırarak 180 milyon litreye varmak üzere bir planımız var. 2003’ten 2015’e baktığınızda ortalama yüzde 27’lik bir büyümeye işaret ediyor ‘’ ifadelerini kullandı.

2013 yılı hedeflerinden biri olarak günlük 2 buçuk milyon tüketiciye ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Buruk, ‘’Bizim 2013’teki satış ve dağıtım ağımız 60 distribütör ve 800 tane dağıtım aracından oluşuyor. Bu 800 dağıtım aracı her gün 16 bin noktayı ziyaret ediyor. Toplamda da 100 bin noktadan tüketicilerimize ulaşıyoruz. Bu seneki hedeflerimiz içinde her gün 2 buçuk milyon adet Golf dondurmasını tüketicisiyle buluşturma hedefimiz var ‘’ şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş’a 75 milyon TL’lik bir yatırım yapacaklarını ifade eden Ender Buruk şunları söyledi;

“Birinci haberimiz çok önemli bir haber aslında. Türkiye’deki 10. senemizde Bursa’nın dışında 2. fabrikamızı yapıyoruz Kahramanmaraş’ta. Oldukça büyük bir fabrika olacak. Üretimimizin yüzde 25’inin önümüzdeki sene bu fabrikadan karşılayacağız. 40 milyon litre üretim yapmayı , 250 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz. Yapacağımız yatırım 75 milyon TL’yi bulacak ve toplam üretimimizde bu sayede 160 milyon litreye ulaşacak. Büyüdükçe , yeni makineler aldıkça fabrikanızın genişlemesi gerekiyor. Biz bu genişlemeyi Türkiye’nin başka bir köşesinde gerçekleştirelim istedik. Biz dondurmalarımızda taze süt kullanmayı , güvenilir süt kullanmayı tercih ediyoruz. Kahramanmaraş’ta bulunan süt fabrikası akla yatkın geldi. Ülker dondurma fabrikasını bu fabrikanın yanına komşu olarak yapıyoruz. Bu şekilde taze süt tedarikini garantilemiş oluyoruz. Bu fabrikayı Maraş’ta yapmamızın bir başka nedeni ise bölgesel destektir. Bölgenin kalkınmasına katkımız olacak.”