İki hafta önce yüksek güvenlikli dört devlet adamının suikasta uğramasından sonra halk içinde konuşma yapmayan Esad, Suriye Silahlı Kuvvetleri’nin resmi dergisine verdiği demeçte, “İnsanlarımızın ve ulusumuzun kaderi bu savaşa bağlı” açıklamasında bulundu.

Esad, kendi yönetimine karşı 17 aydır süren isyanı bastırmaya çalışıyor. Muhalifler geçtiğimiz ay çatışmayı Şam’a taşıyarak birkaç sınır karakolunu ele geçirmeyi başardı. Çatışma, Esad’ın komutasındaki orduyla muhalifler arasında, Suriye’nin en büyük şehri Halep’te yoğun olarak devam ediyor.

Esad, “Ordu, geçtiğimiz dönem boyunca terörist çetelerle mücadele ederek, çelikten bir azme ve bilince sahip olduğunu, ve ülkedeki insanların değerlerinin emanetçisi olduğunu kanıtlamıştır” şeklinde konuştu.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın askeri dergiden alıntı yaparak yayımladığı mülakatta orduya güvenini bir kez daha dile getiren Esad, “Benim güvenim size tam ve insanlarımız da sizi bu ülkedeki adaletin savunucusu olarak görüyor” yorumunda bulundu.