Marmara Üniversitesi'nde akademisyenlere disiplin soruşturması açılmasını protesto eden yaklaşık 200 öğrenci, Nişantaşı'nda bulunan İletişim Fakültesi önünde toplandı. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder, CHP Milletvekili Şafak Pavey ve Milletvekili Levent Tüzel de destek verdi.

Yapılan basın açıklamasının ardından, Marmara Üniversitesi öğrencilerinden bazıları İletişim Fakültesi'ne girmek istedi. Güvenlik görevlileri öğrencilerin İletişim Fakültesi'nde okumadığını gerekçe göstererek içeri almadı. Bu esnada arbede yaşandı. İçeri alınmayan öğrenciler güvenlik görevlilerine, sopa, tekme ve soda şişeleriyle saldırdı. Daha sonra güvenlik görevlileri ve giriş kapısını kilitleyen görevliler içeri girdi.

Olaylar sırasında bir güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralı güvenlik görevlisi arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı. Ortamın sakinleşmesiyle, öğrenciler kimliklerini göstererek içeri alınmaya başlandı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, kendisi hakkında ileri sürülen asılsız iddialara çarpıcı belgelerle ve mahkeme kararlarıyla cevap verdi. İşte o basın açıklamasının metni.