Yapılan zamlar hem kişisel otomobil hem de şehirlerarası otobüs firmalarının maliyetlerini de artırdığından dolayı ucuz uçak bileti bulmak çok daha önemli bir hale gelmiştir. Sizlere doğasında yeşilin her tonunu bulunduran, tarihi miraslarıyla ve yöresel yemek kültürü gibi birçok şey sunan Trabzon’a, nasıl ucuz Trabzon uçak bileti bulup gidebileceğinize dair tüyolar vereceğiz.

Trabzon’a Giden Havayolu Firmaları

Trabzon havaalanı, birçok ilden ve Avrupa’daki birçok ülkeden direk uçuş imkanı olan bir havalimanıdır. Trabzon’a gitmek istediğinizde kolaylıkla istediğiniz şehirden uçak bileti bulmanız mümkündür. Trabzon’a direkt uçuş ile gidebileceğiniz şehirler Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Adana ve İzmir’dir. Ayrıca aktarmalı olarak da çoğu şehirden uçuş gerçekleştirebilirsiniz. Ankara, Antalya, Adana ve İstanbul’dan Türk Hava Yolları ve Pegasus, Bursa’dan Türk Hava Yolları, İzmir’den Türk Hava Yolları, SunExpress ve Pegasus firmalarından seyahatinizi planlayabilirsiniz. Ayrıca yurtdışı uçuşları olarak da Cezayir, Suudi Arabistan ve KKTC gibi ülkeler arasında da direkt uçuş olan bir havaalanıdır.

Ucuz Trabzon Uçak Bileti Fırsatları

Seyahatinizi planlarken Trabzon uçak bileti fiyatlarını yüksek görürseniz, direkt uçuş yerine rota değişikliği yapmanızda fayda vardır. Trabzon coğrafi konum olarak Doğu Karadeniz’in orta bir bölgesinde yer aldığından dolayı Ordu-Giresun, Samsun ve Erzurum gibi havaalanlarına da yakın mesafededir. Esnek tarih ve saat sorununuz yok ise bu havaalanlarını da tercih edebilirsiniz. Özellikle Ordu-Giresun havaalanı Trabzon şehir merkezine çok yakın olduğundan uygun uçak bileti bulduğunuz takdirde şehir merkezine toplu taşıma veya araç kiralama ile geçebilirsiniz.

Direkt uçuş ile Trabzon havaalanına geldiğinizde ise havaalanı merkezde olduğu için ulaşım sorunu bulunmamaktadır. Trabzon seyahatiniz Haziran ve Eylül ayları arasında ise festivaller ile karşılaşmanız mümkündür. Bu aylarda şehirde sanat, halk oyunları, yayla şenlikleri, balıkçılık şenlikleri gibi etkinlikler olup seyahat severlerin akınına uğramaktadır. Dolayısı ile bu dönemlerde Trabzon’a gitmek istediğinizde Trabzon uçak bileti fiyatları artış göstermektedir. Özel etkinlik günlerinde şehirde olmak istiyorsanız, uygun uçak bileti için tarihlerinizi esnetmek ve gerekirse havaalanı tercihini değiştirmek yöntemlerini kullanabilirsiniz.