İran'dan getirilen 61 kilo 750 gram eroini Hollanda'ya götürmek isteyen 6 kişi, İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Şebekenin, narkotik köpeklerinin koku almasını engellemek için eroinlerin arasına sarımsak koydukları görüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası uyuşturucu ticareti yapan uyuşturucu şebekesi üyelerinin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan 3 aylık çalışma sonucunda 11 Temmuz 2012 tarihinde Başakşehir’de yapılan operasyonda 116 paket halinde daralı 61 kilo 750 gram eroin, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 4 bin 450 TL ve 2 bin 700 Euro ele geçirildi.

Eroinin İran‘dan yurda doğu illeri üzerinden sokulduğunu ve Avrupa’ya gönderileceğini tespit eden İstanbul Narkotik Polisi, uyuşturucu şebekesini takibe saldı. İki kamyonla yola çıkan şebekenin, eroini yakıt deposuna sakladığı, köpek aramaları sırasında kokuyu engellemek için eroinlerin arasına sarımsak yerleştirdiği ve bir kamyonu da yakalanmamak için öncü olarak kullandığı öğrenildi. Kamyonları takip eden polis, zanlıları Başakşehir’de kıstırıp operasyon düzenledi. Operasyon anlıları polis kameralarına saniye saniye kaydedilirken, olay yerinde şebekenin organizatörü İ.G., kamyon şoförleri N.S., R.K. ve şebekenin diğer üyeleri A.D., A.A. ve N.G. adlı şahıslar olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından Çağlayan Adliyesi’ne sevk edilen 6 şüpheliden R.K. ve A.D. serbest bırakılırken diğer 4 zanlı ise tutuklandı.