Atik, önce şişe ile tehdit ettiği Kurtuldu'yu bir yandan yürütürken bir yandan da vücudunu kesmeye devam etti. İddiaya göre, işkenceye dayanamayıp yere düşen Kurtuldu'nun bu kez boğazını keserek yüzünü çizen Atik, bir yandan da bu korkunç anları cep telefonuyla kaydetti. Soruşturmada görevli cinayet ekipleri, kanlarını donduran görüntüleri sonuna kadar izlemekte güçlük çektikleri belirtildi.

Olayı gizlemek için evine gidip üzerini değiştiren ve elbiselerini çöp konteynerine atan Atik, bir kız arkadaşından yardım istedi. Birlikte Karşıyaka sahil boyunda oturup konuştuğu kız arkadaşı, anlattıklarından şüphelendiği Atik'i evine bırakmak istediği sırada olay yeri yakınlarında gördüğü polise teslim etti. Emin Atik'in telefon kayıtlarını inceleyen polis, en son görüştüğü kişiler arasında Nazım Kurtuldu’nun da olduğunu görünce gözaltına aldı. Sorgusunda susma hakkını kullanan Atik, emniyetten adliyeye sevk edilirken 'Allah böyle istedi' şeklinde soruları yanıtladı. Emin Atik çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Emin Atik'in cep telefonunu inceleyen polis, Atik'in Nazım Kurtuldu’yu yürüterek yaralamasını ardından daha fazla dayanamayıp düştüğü yerde boğazını kesip yüzünü çizerek işkence yaptığı görüntüleri ele geçirdi.