İftar yemeğinde Vali Kızılcık ve eşinin yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turgay Aras ve eşi ile Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve eşi de yer aldı.

Şehitlerimizin bizlere emanetlerinin her zaman yerinin farklı olduğunu söyleyen Vali Kızılcık, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü kimsenin bozamayacağını belirtti.

Dinimizde şehitlik mertebesinin son derece önemli olduğunu kaydeden Vali Kızılcık, "Şehitlerimiz olduğu zaman düşen ateş sadece o aileyi değil, milletin bağrına düşüyor, milleti yakıyor. Allah katında Şehitlik, Peygamberlikten sonra gelen en yüksek bir makamdır ve onun yeri cennettir. Şehitlerimizin emanetleri olan sizlerin daha mutlu olabilmeniz, şehitlerimizin yokluğunu hissetmemeniz için sizlerle bu tür özel günleri vesile kılarak bir araya gelmeyi istiyoruz.

Yöneticiler olarak bizlere düşen görev bu topraklar uğruna, vatan uğruna, bayrak uğruna, din uğruna canını veren şehitlerimizin yakınlarının yanında olmaktır" dedi.

Ülkenin birlik ve bütünlüğüne yönelik hain planların da hiçbir zaman başarılı olamayacağını ifade eden Vali Kızılcık, "Milletimizin destansı mücadelelerle kurduğu vatanımızın, birlik ve bütünlüğünü bölmek isteyen hain terör örgütü amacına asla ulaşamayacaktır. Devletimiz inşallah bu terör belasından kardeşlik duygularımızın daha da artması ile kurtulacaktır. Bu kardeşliğimize kastedenlere asla göz açtırmayacağız, asla onları memnun etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Baba Ali Sait ve anne Nurten Erosmanoğlu, ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Yavrumuzun acısı büyük. Ancak devletimiz bu süreçte yanımızda olduğunu hissettirerek, büyüklüğünü gösterdi. Sayın Valimiz ve eşleri başta olmak üzere herkes bize çok destek oldu. Bugünde bizim davetimizi kırmayarak iftarda yanımızda olan Sayın Valimiz ve eşlerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.