Siirt Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, teröristin ifadesinde televizyonlarda yapılan propagandalara kanarak örgüte katıldığını ve örgüt içerisinde dine karşı olumsuz bir tepki olduğunu söylediği belirtildi.

İşlemleri tamamlanan teröristin ailesine teslim edildiği ve bu kişinin ifadesinde örgütün eleman sıkıntısı çektiğini söylediği belirtilen açıklamada, “05 Eylül 2012 tarihinde silahlı eylem ve faaliyetlerde bulunmak amacı ile PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosuna katılan bir kişinin ailesiyle gerekli koordine Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince kurulmuş, gerekli bilgilendirme yapılarak teslim olması yönünde telkinlerde bulunulmuştur. Daha sonraki günlerde ise bahse konu kişinin ailesini arayarak pişman olduğunu ve teslim olmak istediğini belirtmesi üzerine, gerekli çalışmalar yapılarak, adı geçenin Habur Sınır Kapısı'na gelerek adli makamlara ulaştırılması sağlanmıştır. Kişinin alınan beyanlarında; örgütün propagandasına kanarak kırsala katıldığını, fakat oraya gittikten sonra televizyonlarda gösterilen görüntülerin doğru olmadığını, zor şartlarda bir hayat yaşandığını, dostluk ve kardeşliğin olmadığını, dine karşı olumsuz bir tepkinin bulunduğunu, ayrılmak istediğini belirtmesine karşı kabul edilmediğini, ısrar edince de ellerinin iplerle bağlandığını, daha sonra başka bir örgüt mensubunun yardımı ile kaçmayı başardığını, örgütün elaman sıkıntısı çektiğini, 11-12 yaşlarında çocukların kaçırılarak ya da kandırılarak dağlara götürüldüğünü, bu çocuklara kötü muamele yapıldığını belirtmiştir" denildi.

Açıklamada şahsın TCK etkin pişmanlığı içeren 221 maddesi gereğince Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesinin alınmasının ardından ailesine teslim edildiği belirtildi. Ailesine teslim olan terörist, Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Vali Aydın tarafından makamında kabul edilen ve basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin fotoğrafları ise valilik tarafından gazetecilere dağıtıldı.