Hatay Valiliği resmi internet sitesinden yapılan açıklamada; "27 Temmuz 2012 Cuma günü basına yansıyan ‘Emniyette Skandal’, ‘Polisleri Suçlu Gibi Dizdiler’ başlıklı haberde: Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğluyla tartıştığı iddiasıyla komiser Yardımcısı Murat Emer’in görevinden alındığı, polislerin ellerine numara verilerek teşhis için duvara dizildiği iddiaları yer almıştır.

29.06.2012 günü saat 17.40 sıralarında Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Alper Atilla ile Emniyet Lokalinde işçi olarak çalışan Ömer Uzun arasında tartışma çıkmıştır. Daha sonra İstemi Kağan Türkoğlu’nun da katıldığı tartışma sonrasında Ömer Uzun’un işine aynı gün son verilmiştir. Söz konusu kişiler arasında geçen olaylar nedeniyle durum adli ve idari soruşturmalara konu olmuştur.

Hem adli hem de idari işlemin devam ettiği olayın akabinde Komiser Yardımcısı Murat Emer’e, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince soruşturmanın selameti açısından Dörtyol Kaymakamlığı tarafından görevden el çektirilmiş, ön soruşturmanın tamamlanmasını müteakip 17.07.2012 tarihinde tekrar görevine başlatılmış, soruşturmacının gerekçeli teklifi üzerine Komiser Yardımcısı Murat Emer ile Polis Memuru Alper Atilla Hatay’ın başka ilçelerinde görevlendirilmiştir.

Dörtyol Cumhuriyet Savcılığı’nın 29.06.2012 tarih ve 2012/3382 hazırlık sayılı talimat yazısı ile, darp edildiklerini iddia eden müşteki İstemi Kağan Türkoğlu ve Ömer Uzun’a darp olayına karışan polis memurlarının tespiti amacıyla ‘canlı teşhis’ yaptırılması talimatlandırılmıştır.

Basında yer alan görüntüler; İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz ve müştekilerin avukatları huzurunda olaya karıştığı iddia edilen şüphelilerin tespiti amacıyla Savcılığın talimatı ile yapılan ‘teşhis işleminin’ görüntüleridir ve yürütülen ‘adli işlemin bir parçasıdır.’ Konuylailgili olarak Valiliğimizce idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.