Van'da çekimleri yapılan ''Van Gölü Canavarı'' adlı film vizyona girdi.

Kentte 2008 yılında çekimlerine başlanan ve geçen yıl yaşanan deprem nedeniyle hem çekimlerine ara verilen hem de senaryosu değiştirilen film, 30 Kasım'da İstanbul'da galası yapıldıktan sonra Van'da da gösterime girdi.

Filmin, Van'daki ilk gösterimine katılan filmin yapımcısı, aynı zamanda başrol oyuncusu Nazif Çetin, bütçe yetersizliği ve kentteki deprem nedeniyle filme uzun süre ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

Çetin, 16 Kasım'da vizyona girmesi gereken filmin, bazı aksaklıklar nedeniyle 30 Kasım'da izleyiciyle buluştuğunu bildirerek, yaşadıkları her türlü imkansızlığa rağmen filmi tamamlamanın ve izleyiciyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Vanlıların filme gösterdiği ilgiden memnun olduğunu vurgulayan Çetin, ''Van Gölü canavarı, uluslararası ve akıllarda kalan bir unsur. Bunu sembolik hale getirmek ve yörenin coğrafi güzelliklerini ön plana çıkarmak için yaptığımız filmde, aynı zamanda deprem temasını da işledik. İkinci filmde Van Gölü canavarını daha fazla işleyerek izleyicilerin karşısına çıkacağız'' dedi.

Çetin, filmin çekimlerinden sinemalardaki gösterimine kadar verdiği destekten dolayı Vali Münir Karaloğlu'na ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk'e teşekkür etti.