Van'ın Erek Mahallesi'nde Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nin yanına UNICEF tarafından kurulan konteyner sınıflardan 2'si PKK yandaşları tarafından önceki gece yakıldı. Yanan sınıfların yerine bugün yerleştirilen konteynerlerde eğitim yeniden başladı.

Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, eğitim için büyük çaba gösterdiklerini, öğrencileri mağdur etmeyeceklerini söyledi. PKK yandaşları tarafından konteyner sınıfların yakılmasının üzücü olduğunu anlatan Sayılır, “Mehmet Akif Ersoy Lisesi bahçesinde bulunan konteyner 2 derslik yakıldı. Yakılan derslikleri kaldırdık. Yeni aldığımız tedbirlerle öğrencilerimiz eğitimine devam ediyor. Öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamak hepimizin üzerine bir görevken, bunu engellemek yok etmek gerçekten çok üzücü bir olay.” dedi.

2 bin 500 öğrencisi bulunan okulda eğitim gören öğrenciler, deprem sebebiyle konteyner sınıflarda güçlükle eğitim gördüklerini, terör korkusuyla psikolojilerinin daha da bozulduğunu söyledi. Konteynerlerden çıkmak istediklerini vurgulayan öğrenciler, sınıfların yakılmasına anlam veremediklerini ifade etti. Öğrenciler, hasarlı okullarının güçlendirilerek bir an önce eğitime açılmasını talep etti.

PKK yandaşlarının yaktığı konteyner sınıflar, Türkan Şoray tarafından 10 Aralık 2011'de hizmete açılmıştı.