Kayseri Valiliği'ndeki ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van'da yapılan çalışmalara dair bilgi verdi. Van'da TOKİ tarafından yapılan 15 bin üzerinde konut olduğunu belirten Bayraktar, bu konutların 10 bininin Van şehir merkezinde, 5 bininin Erciş'te olduğunu kaydetti.

Van'da şu an müthiş bir çalışma olduğunu anlatan Bayraktar, şunları söyledi: "TOKİ tarafından yapılan 15 bin konutun dışında 5 bin konut da evini yapana yardım şeklinde inşa ediliyor. Biz vatandaşlara 12 proje sunduk, onlar 6 tanesini beğendiler. Herkes kendi istediği projeye göre ev yaptıracak. Ruhsatlarını biz vereceğiz ama inşaatlar çok sıkı denetlenecek. Çünkü, Van'daki vatandaşlarımız yöresel ev alışkanlıklarını devam ettirmek istedi. Şu an baharın gelmesiyle birlikte Van'da bir canlanma oldu. 45'in üzerinde müteahhitin orada şantiyesi var ve bu şantiyelerde 15 bin insan harıl harıl çalışıyor. Bunlar da Van'ın yerlisi. Ağustos itibariyle de Başbakanımızın belirttiği gibi vatandaşlara anahtarlarını teslim etmeye başlayacağız."


Bayraktar, 2B yasası ile ilgili çalışmaların da Maliye Bakanlığı ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından başlatıldığını ifade etti. Çalışmaların tamamlanmasından sonra illerle irtibat kurulacağını söyleyen Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatandaşlara orman vasfını alanlarda kullanılan bedelin yüzde 70'i üzerinden vadeli satış yapılacak. Peşin olduğunda bir yüzde 20 daha indirim yapılacak. Bu şekilde bir rahatlama sağlanacak."