Suçlarını itiraf eden 40 yaşındaki Filiz Özdemir ve 64 yaşındaki Yaşar Öztürk tutuklandı.

Olay geçen hafta pazar günü Boyabat İlçesinin ormanlık alanında meydana geldi. Yöre sakinleri ormanlık alanda yabani hayvanlar tarafından parçalanmış erkek bebek cesedi görünce jandarmaya haber verdi. Ekipler hemen olay yerine gelip bölgede geniş çaplı araştırma yaptı.

Dün yapılan çalışmalar sonucu bebeğin ailesine ulaşıldı. Sinop merkezde yakalanan ve birlikte yaşadıkları belirlenen Filiz Özdemir ve Yaşar Öztürk gözaltına alındı. Özdemir’in eşinin geçen yıl öldüğü, ardından bekar olan Yaşar Öztürk ile birlikte dost hayatı yaşamaya başladığı öğrenildi. Çift ifadelerinde yaklaşık 1,5 ay önce Samsun’un Bafra İlçesi’nde doğum yaptıktan sonra bir süre bu ilçede kalıp daha sonra bebeği Sinop’un Boyabat ilçesinde ormanlık alana terkettiklerini itiraf etti. Mahkemeye sevkedilen Filiz Özdemir ve Yaşar Öztürk ifadelerinin ardından ’Birlikte ve beraber tasarlayarak küçük yaştaki çocuğu öldürmek’ suçundan tutuklanarak Sinop Cezaevi’ne konuldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sinop Valisi Ahmet Cengiz, olayın duyulmasıyla birlikte ekiplerin yoğun bir çalışma gerçekleştirdiğini belirterek, suçlulara kısa sürede ulaşıldığını söyledi.

Kentte böylesine vahim bir olayın yaşanmasından dolayı son derece üzgün olduklarını ifade eden Cengiz, "İlimizde böyle vahim bir olayın tekrarının yaşanmamasını diliyorum. Bu olay bize artık eskiden olduğu gibi suçun, işleyenin yanına kar kalmadığını göstermiştir. Gerek jandarma teşkilatımız, gerekse emniyet teşkilatımız sahip olduğu teknik imkanlar ve üstün deneyimleri sayesinde aydınlatılamaz denilen olayları bile kısa sürede aydınlatıp, sorumluları adli makamlara teslim eder hale gelmiştir. Suç işlemeyi düşünenler için bu, caydırıcı bir faktördür" dedi.