Kastamonu'da çeşitli tarihi ve turist yerlere yapılan ziyarette Ulusoy'a, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, Vali Yardımcısı Atilla Kantay, Kurşunlu Han Müdürü Cem Dilimel ve çok sayıda davetli eşlik etti.

TÜRSAB Başkanı Ulusoy ve beraberindeki heyet, ilk önce Doğa Kültür Köyü'nde kültür evlerini gezdi. Heyet daha sonra birlikte, Ilgaz Dağı'nda Yurdum Tepe'deki kayak tesislerini ziyaret etti.

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Vali Bektaş'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki sanayi kentlerinin artık turizme yöneldiğini söyledi.

Ulusoy, örnek olarak Kocaeli'nin sanayi kentinden turizme geçmesini göstererek, ''Sanayi kentlerine bakın. Gebze'ye, İzmit'e, Çorluya bakın hepsi kendi gettolarını yaratmış, kendi kahveleri, kendi spor salonları, kendi düğün salonları var. Ama turizm öyle değil, dünyaya açılan bir pencere. Kıyafetiyle, giyimiyle, tırnağındaki bakımıyla, kültür ve kültür alışverişiyle, ayrı bir iletişim alanıdır'' şeklinde konuştu.

Vize kolaylığı

Türkiye'ye uygulanan vize konusuna değinen Ulusoy, şöyle devam etti:

''Yunanistan Turizm bakanlığından randevu istedim, bana 6 ay sonra randevu verdi. Benden daha sonra randevu istedi. Ben de ona 4 ay sonra randevu verdim. Dışişleri Bakanına gittim beni ağırladı. Ona 'Bir gün gelecek, biz size vize koyacağız' dedim. Ondan sonra, Yunanistan günü birlik bize vize vermeye başladı. Sabah pasaportunu getiriyorsun, akşam vizeni alıyorsun. Buradan sesleniyorum; kim bize kolaylık sağlarsa bizde kolaylık yaparız. İtalya bunu yaptı. İtalya'da patlama oldu. Onlar bizden turist bekliyor. Avrupa bizden turist bekliyor. Selanik'e 4 kere tur yaptık. Beşinciye gidiyoruz. Niye bize 'turist gönderin diyorlar'. Çünkü, bu ülke büyük bir ülkedir''

Kastamonu Valisi Bektaş da turizm yolunda ilerlediklerini ve birçok çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bektaş, Kastamonu'daki projeler hakkında bilgi vererek, ''Kastamonu'da  birkaç sene sonra gerçekten güzel şeyler olacaktır. Turizm açısından hedeflediğimiz önemli bir yere gelecektir. Kastamonu'da birçok faaliyetimiz rayına girmek üzere. Doğrusu söylemek gerekirse, beklentilerimiz büyüktür'' diye kaydetti