Günde yaklaşık 30 bin kişinin giriş-çıkış yaptığı İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’nda x-ray cihazına takılan aralarında delici, kesici ve mahsurlu bulunan aletlerin yer aldığı emanetler gün yüzüne çıkarıldı. Aralarında biber gazı, makas, kesici ve delici aletlerin yer aldığı emanetlerden elde edilecek gelirin hazineye verileceğini belirtildi.

Elde edilen eşyalarla ilgili açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, 10 aydır adliyenin faaliyet gösterdiğini ifade ederek, “Adliyelerde özel güvenlik ilk kez burada faaliyet göstermiştir. 18 giriş kapısı vardır. Bu girişlerde duyarlı kapılar, x-ray cihazları bulunmaktadır. 10 aylık süre dahilinde kesici, delici aletler elde edilmiştir. Bina girişlerinde suç teşkil eden eşyalar polise teslim edilmiştir” dedi.

Herhangi bir kavgada kullanılabilecek eşyalara da özel güvenlik tarafından el konulduğunu ifade eden Çolakkadı, “Bu eşyalar zorla vatandaşlardan alınmamıştır. Unutulan eşyalardır. Toplam bin 575 adet eşyanın yarısı suç teşkil ettiği için polise teslim edilmiştir. Adliye kapılarında çok ciddi bir güvenlik uygulaması bulunmaktadır. Değişik aletler ele geçirilmiştir. Mesela kalem gibi görünen bıçaklar vardır. Bu eşyaları sahipleri olmadığı için maliyeye teslim edilerek satılacak ve geliri de hazineye aktarılacaktır” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde adliye önünde meydana gelen silahlı çatışma olayını da değinen Turan Çolakkadı, olayın bina içinde olmadığını, bir özel güvenlik personelinin olay içerisinde olan bir kişiyi de otoparkta yakaladığını söyledi. Çolakkadı, adliyeye insanların dava ya da bir soruşturma için geldiğini belirterek, “Bir kısım kötü niyetli insanlar olabilir ancak insanlar kendi ihtiyaçları karşılamak içinde bu eşyaları taşıyabilirler. Güvenlik adliye için çok önemlidir” dedi.