Trabzon’un Yalıncak Beldesi’nde bulunan hazine arazisi belediye ekipleri tarafından çöp alanı olarak kullanılıyor. Çevre ve Ormanİl Müdürlüğü’nden emekli olduktan sonra belediye başkanı olan Mehmet Keleş’e vatandaşlar tepki gösteriyor..

Trabzon’un Yalıncak Beldesi merkezinde çöp sorunu yaşanıyor. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nden emekli olduktan sonra Yalıncak Belediye Başkanı seçilen Mehmet Keleş’e belde sakinleri tepki gösteriyor. Belde merkezinde bulunan hazine arazisi belediye tarafından çöp alanı olarak kullanılıyor. Hazine arazisinin ön kısmına “Burada çöp ve harfiyat dökmek yasaktır” yazılı tabela koymasına rağmen alana belediyenin çöp döktürmesi tepkilere neden oluyor.

SİNEKLER EVİMİ BASTI
Belde merkezinde kendine ait evinde yaşayan Şadıman Demircan, ”Hazine arazisi çöp alanı oldu. Yıllardır burada oturuyorum, böyle bir şey görmedim. Ölmüş köpekleri bile oraya atıyorlar. Geçen atılan çöpler yandı. Belediyeyi uyardık daha sonra gelen kepçeler ateşin üzerini toprakla kapattı. Milletin pisliğini biz çekiyoruz. Başkana bu sorunu söyledim ama önemsemedi “oraya moloz döküyoruz çöp değil” dedi. Sıçaklarda arttı kokudan ve sineklerden geçilmiyor” dedi.

ÇÖP DEĞİL HARFİYAT
Dökülenin çöp değil harfiyat olduğunu belirten Yalıncak Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ”Karayollarının Çağlayan-Yalıncak projesi kapsamında beldede kamulaştırmalar ve dolgular yapılacak. Bu arazi belediyemize ait 18 dönümlük bir arazi. Biz oraya çöp dökmüyoruz, harfiyat döküyoruz. Rahatsız olan varsa gelsin bana yer göstersin. Yapabileceğim bir şey yok. ” dedi.