Edinilen bilgiye göre, Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde yolun karşısına geçmek isterken hızla gelen bir minibüsün çarpmasıyla ağır yaralanan ve beyin travması geçirdiği belirlenen 13 yaşındaki Serhat Topçu'nun Yatağan Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından çocuk beyin cerrahi servisi bulunmadığı için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği ileri sürüldü. Burada yoğun bakım ünitesinin dolu olması nedeni başka bir hastaneye sevki istenen Topçu, kazadan 4 saat sonra Fethiye İlçesi’ndeki Özel Letoon Hastanesine yatırıldı.

BABA MEMDUH TOPÇU HAYAT BU KADAR DEĞERSİZ OLMAMALI

Fethiye Özel Letoon Hastanesi Beyin Cerrahi uzmanı Dr. Salih Şahin 13 yaşındaki Serhat Topçu’nun orta dereceli kafa travması geçirdiğini belirterek gerekli müdahaleleri yaptık. Durumu Aynı Vaziyetini koruyor. Ancak Hayati Tehlike düşünmüyoruz. İlaç tedavisi uyguluyoruz dedi.13 yaşındaki serhat topçuyu dün akşam saat 19.30'dan gece 02.00'ye kadar yatırabilecek hastane aradıklarını söyleyen Baba Memduh Topçu’da Kaza çocuğum karşıdan karşıya geçerken meydana gelmiş Tam 27 metre fren izi varmış. Bu bir trafik canavarlığıdır. Çünkü şehir içinde hız limiti 50km.’dir sürücüden davacıyım.

Başka serhatlar aynı durumla karşılaşmasınlar dedi. Kazadan sonra çocuğumu yatıracak hastane aradık tam 4 saat boyunca çırpındık. Yoğun bakım ünitesi ve beyin cerrahi ünitesi olan hastane aradık. Yatağan, Muğla, Bodrum, Marmaris hatta Aydın’da bulamadık. 180 kilometre uzaklıkta Fethiye ye geldik. Akşam Saat 19.30 dan gece 02.00ye kadar perişan olduk. Hayat bu kadar değersiz olmamalıdır” dedi.
Konuyla ilgili olarak söz konusu hastanelerden herhangi bir açıklama yapılmadı.