Kaza, dün saat 23.00 sıralarında İstanbul Yolu Polisevi yakınlarında meydana geldi. 56 yaşındaki Kemal Ekener, ailesiyle birlikte bayram ziyaretinden döndüğü sırada, yönetimindeki 42 AUP 99 plakalı otomobil, iddiaya göre başka bir aracın sıkıştırması sonucu kontrolden çıkıp yolun sağındaki tramvay yoluna uçtu. Kazada sürücü Ekener'in araçta bulunan eşi 51 yaşındaki Melahat Ekener ile kızları 31 yaşındaki Kezban Ekener yaralandı. Kendisi de sol elinden hafif yara aldı. Polis, yaralı eline havluyla tampon yapan sürücü Ekener'i de ambulansa götürmek istedi.Ancak Ekener, ''Beni bırakın. Arabam gitti. Benim canım gitti. Ne olur bırakın'' diye bağırdı.

Polisler de, ''Tamam burada baksınlar. Araba gitsin önemli değil. Kaza bu, sana bir şey olmasın. İç kanama falan olur, şu an sıcağı sıcağına anlamazsın. Ama ambulansta bir kontrol etsinler'' diyerek ikna etmeye çalıştı. İkna olmayan Ekener, ''Allahı'nın, kitabını seversen beni bırak. Bak yaşım büyük olmasına rağmen ayağını öpeyim beni bırak'' diyerek tedavi olmayı reddetti.

ARACININ PARÇALARINI TOPLADI

Melahat ve Kezban Ekener, ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılırken Kemal Ekener, havluyla yaralı elini tampon yapıp aracının başında bekledi. Aracı çekici yardımıyla kaza yerinden kaldırıldıktan sonra Ekener, tramvay yoluna saçılan otomobil parçalarını toplamaya başladı. Polisin ''Parçaları toplama, tramvay geçecek, engelliyorsun" uyarılarına rağmen Ekener, otomobilin parçalarını topladı. Kaza nedeniyle tramvay yolu 1 saat ulaşıma kapalı kaldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor