Berber Şenol Demir, binlerce kilometre öteden gelen Güney Korelilerin dikkatini çekti. Güney Kore’de yayın yapan TV CHOSUN kanalında yayınlanan Asya Avcısı programının çekimleri Sakarya’nın Arifiye ilçesinde gerçekleştirildi. Türk berber kültürünü araştırmak ve çekim yapmak üzere ülkemize gelen Güney Koreli Televizyon Programcıları yarasa berberin ününü duyarak Arifiye ilçesinde çekim yaptı.

Güney Koreli televizyoncularda Junsung Choi; “Güney Kore TV Kanalı TV CHOSUN’dan geldim. Türkiye, Kore kültürüne yakın ama yine de farklı bir kültür olduğu için Türkiye’deki berberlik kültürünü çekmek için buraya geldik” dedi.

Shiwoon Choi ise, TV Chosun için çalıştığını belirterek şunları söyledi: "Biz, Türk kültürünü yakından takip ediyoruz. Buranın tarihini ve kültürünü biliyoruz ama günümüzdeki Türk berber kültürünü tam anlamıyla tanımıyorduk. Böyle ilginç bir konu vardı. Osmanlı berberlik kültüründen çekimlere başladık. Sonra burada ilginç bir berberlik kültürü ile çekimlerimizi sürdürüyoruz.”

İNAT UĞRUNA BU İŞE BAŞLADIK

Yıllardır yarasa gibi asılarak tersten traş yapması ile adı Yarasa Berbere çıkan Şenol Demir de bu işe bir inat uğruna başladığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir inat uğruna bu işe girdik ve başardık. İnşallah daha da iyi olacak. Arkadaşlarla otururken inat üzerine bu işe girdik. Bir değişiklik yapalım diye düşünerek bu aklıma geldi. Dedim ki asılarak traş yapayım. Yapamazsın dediler. İnatlaşma devam edince asılarak traş yaptım ve traşı bitirdim. Şimdiye kadar en uzun 43 dakika bu şekilde traş yaptım. O zamanlar kilom azdı. 54-55 kilo idim. Şimdi kilom biraz yükseldi. Zorlanıyorum ama yine de başarıyorum Allah’ın izniyle”

Çekim sırasında Yarasa Berbere özenen Güney Koreli televizyoncu Junsung Choi de yarasa gibi tersten asılmayı denedi. Asılı olarak fazla kalamayan Choi, işin gerçekten zor olduğunu söyledi.