Doktorlar, kritik sürecin atlatıldığını, her iki hastanın iyileşme sürecinin beklenen düzeyde devam ettiğini açıkladı.Yüz nakli olan Uğur Acar, yarın medyanın karşısına çıkacak.AÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, dünyanın konuştuğu her iki operasyonun da üzerinden 1 aylık süre geçtiğini söyledi. "Bugün bizim için anlamlı bir gün, çünkü her şey çok iyi gidiyor" diyen Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, şunları söyledi:"Uğur'un ikinci tıraş zamanı bile geldi. Çarşamba günü hiç bir sorun olmazsa maskesiz olarak Uğur'u sizin karşınıza çıkaracağız. Atilla için de durum gayet iyi gidiyor. Eşi şu an yanında ve 1 hafta içinde fizyoterapiye almaya başlayacağız. Atilla Kavdar çok ağır bir ameliyat geçirdi. Bununla ilgili böbrek ve karaciğerinde kullandığımız ilaçlardan dolayı komplikasyonlar oluşmuştu. Ancak şu an her şey çok iyi gidiyor. İlaçları da azaltmaya başladık."

Uğur Acar'ın yüzündeki sinirlerin harekete geçmesi için gelecek haftadan itibaren fizyoterapistler ile çalışmaya başlayacağını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Özkan, "Uğur Acar ve Atilla Kavdır için ABD'deki bir merkez, yakından görme ve inceleme yapma talebinde bulundu. Bu merkez de çoklu organ nakilleri yapan bir merkez. Yakın zamanda eğer ortam uygun olursa Türkiye'ye gelecekler. Sanıyorum yakın zamanda onları ağırlayacağız. Belki ileride her iki hastamızı da kongrelere eğer durum uygun olursa götürmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

İNTİHAR EDEN KAYA HAYAT VERDİ

Uşak'ta tren çarpması sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 6 çocuk babası, tekstil işçisi, 39 yaşındaki Ahmet Kaya'nın yüzü Türkiye'de ilk defa yapılan ameliyatla mermer işçisi 19 yaşındaki Uğur Acar'a kolları ve sağ bacağı ise 34 yaşındaki Atilla Kavdır'a geçen 21 Ocak'ta 9 ve 11 saat süren ameliyatlarla nakledildi. Kılcal damarlar nedeniyle uyum sorunu yaşayan ve morarma görülen bacak ertesi gün ameliyatla alınmıştı.